ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1042 Actueel 4 – 't Scheldt

1042 Actueel 4

Er was eens een jongetje dat in de wieg was gelegd om een beroemd modeontwerper te worden. Zijn ouders hadden een bedrijf van bruids- en suitekleding waar het knaapje van kindsbeen af de kneepjes van het vak kon bestuderen.

Toen het ventje amper twaalf jaar was, konden de ouders al een persbericht  rondsturen om te melden dat hun zoontje een wonderkind was en geheel uit eigen beweging een modecollectie had ontworpen. Halleluja!
Een schitterende carrière lag in het verschiet met als hoogtepunten een passage langs de fameuze Central Saint Martins College of Art and Design, de Londense mode-academie die ook toptalenten als John Galliano afleverde. Den John is inmiddels van zijn Dior-troon gestoten na vermeende antisemitische uitlatingen, maar dit even terzijde.De sympathieke modeprins liet zich omringen door BV-hovelingen die hem adoreerden. Ze lieten zich gewillig optuigen als kitscherige kerstbomen om hun opwachting te maken op exclusieve, redelijk foute feestjes, maar wie zijn wij om te (ver)oordelen? De gustibus et coloribus non est disputandum.
Meer dan tien jaar kon de hele wereld ook meegenieten van het merveilleuze talent van de Limburgse wonderboy dankzij zijn jaarlijkse outfit voor Miss België als deelneemster aan de Miss Universe-strijd.Het genie van Limburg was gewoon niet weg te branden uit de pers. Niet alleen de gespecialiseerde maar ook de zogezegde informatieve bladen publiceerden hoeraverhalen over avondgewaden van miljoenen (euro!), bezaaid met ontelbare diamanten en parels. Lees: Swarovski-kristallen en kralen. Maar hoewel deze man van miljoenen onlangs nog Belle Perez aan de haak kon slaan als uithangbordje van een nieuwe collectie, begint zijn ster danig te tanen.Zijn ouders – al dan niet geïnspireerd door koning Albert en de spilzieke Laurent – moesten diep in de geldbuidel graaien om het rijk van zoonlief te redden. En Joyce De Troch, nochtans zijn maatje van het eerste uur, zag zich als organisatrice van zijn royale ‘roze’ huwelijk genoodzaakt klacht in te dienen wegens onbetaalde facturen. Zelfs Debby Pfaff koopt (krijgt?) straks een bruidsjurk van een ander.
Het heeft nog lang geduurd, maar nu blijkt het uur van de waarheid geslagen. Net als in het sprookje De nieuwe kleren van de keizer.
Afgelopen zaterdag was dat tijdens de Nacht van Exclusief. Toen droegen alleen Nicky Vankets zelf en zijn trouwe fan Davy ‘Sterren op de Dansvloer’ Brocatus een pak van Vankets. De Limburger laat het niet aan zijn hart komen. ‘99 Procent van mijn klanten is niet bekend en van hen moet ik leven‘, liet hij onlangs optekenen.
‘t Is te hopen voor hem dat er in Vlaanderen veel kapitaalkrachtige én smaakarme mensen rondlopen. De carnavalsverenigingen hebben daar immers geen budget voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *