ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1041 Even – 't Scheldt

1041 Even

LEA

Lea was een Romeinse aristocratische dame die al op jonge leeftijd weduwe was geworden. Consul Vettius Agorius Praetextatus hoopte met haar te trouwen maar ze weigerde een tweede huwelijk en trad op advies van haar geestelijk leidsman de H. Hieronymus in het klooster in waar ook al de HH Paola en Marcella woonden.
***
Gebraden hazen lopen de slaper niet in de mond
***
VOLGEND NUMMER
Volgend nummer (1042) is een dubbelnummer, het verschijnt op 27 maart. Nr 1043 verschijnt op 10 april.
***
Die een voetje heeft, wil een schreedje.
***
TWEEDE VROUW
D’r zit een man aan de bar. Komt er een bloedmooie meid naast hem zitten. Zegt die man: ‘Jij lijkt sprekend op mijn tweede vrouw!’ – ‘Hoe vaak bent u dan getrouwd?’ vraagt de jonge dame. Antwoordt de man: ‘Eén keer!’
***
Des vorsten hand is zo groot als ‘t land

***
HOLEBI OF HOLEBA
Zowat een jaar geleden werd Vlaanderen benaderd door het Steunpunt Gelijke-kansenbeleid, een gesubsidIëerde club van de Antwerpse en Limburgse – pardon ‘Hasseltse‘ – Universiteit.
Bedoeling was om te weten te komen hoe het doelpubliek – de holebi’s – zich voelt. Is belangrijk naar ‘t schijnt. De rest van de bevolking is minder interessant. De resultaten zouden eind 2011 wereldkundig gemaakt worden. We zijn inmiddels in maart 2012, en nog altijd geen resultaten te bekennen. Kijk maar naar hun website: www.zzzip2.be
Waren de resultaten hoe holebi’s zich voelen misschien niet ze opbeurend? We herinneren ons ook van deze enquête dat je kon kiezen: ben je Homo, Hetero of Neutraal. Vooral de neutralen (‘n nieuw geslacht) lijken niet zo happy te zijn. Of hebben er te weinig mensen deze nonsens ingevuld?
***
Klein kostje smaakt wel
***
FOUTE KLANTEN
Toen de Hema na klachten van klanten een werkneemster verbood om met een hoofddoek in de winkel te werken, schoot het CGKR Centrum voor Gelijke Kansen enz. in actie. De blanke baas Jozef De Witte (wat een racistische naam) vindt dat discriminerende klanten moesten worden aangepakt. Wat wil deze volksvijandige inquisiteur nu eigenlijk? Dat klanten zelf een hoofddoek opzetten om de islamitische verkoopsters niet te schofferen? Dat ze de hesp uit hun croque monsieur halen?
Dat ze een stijve nek richting Mekka ontwikkelen? Dat ze Halallelujah zingen? Dat ze maagdelijkheid veinzen zoals een doorsnee moslimtiener dat doet? Of dat ze ongestraft het Eigen Volk Eerst-principe hanteren in het stemhokje zoals allochtonen maar heel normaal vinden?
Misschien moeten consumenten net zoals in Amerika eens gebruik maken van een boycot tegenover bedrijven die zwichten voor zelfcensuur en de moedige winkeliers juist belonen met extra klandizie.
Johan Steels
***

social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *