ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1041 Cult – 't Scheldt

1041 Cult

Een geniepig soort verbodscultus rukt meer en meer op. Zo zorgde in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe preutsheid ervoor dat een onschuldige poster van Ryan Airlines met daarop een werkneemster in bikini als seksistisch werd bestempeld en zo uit het straatbeeld verdween.

In Spanje en Italië worden zonnekloppers beboet bij een beetje te veel bloot. Op het Autosalon mogen van minister Milquet schaars geklede babes geen wagens meer aanprijzen. En in Sint-Truiden mogen de meisjes in de vitrine hun sterke kanten niet meer uitpakken.
Nadat rokers zowat overal zijn uitgeroepen tot semi-criminelen bevat volgens de Hoge Gezondheidsraad ons dagelijks bakje troost nu weer teveel cafeïne. Dieetgoeroe’s dicteren via de media hoe je het eeuwige leven verwerft door juist niet meer te leven.
In Denemarken werd aan snoepers een ongenadige vettaks opgelegd. Recent pleitte een dikke cardioloog ervoor om mensen die naar zijn normen niet gezond leven eenvoudigweg niet meer te behandelen.
En nu willen de uitgedroogde trutten van de CD&V alcohol van boven de 6 graden in nachtwinkels en tankstations verbieden.
De serie ‘Boardwalk Empire‘ op Canvas toont perfect waartoe de Drooglegging in de Verenigde Staten ooit heeft geleid.
Waar eindigt dit? Gaat België lid worden van de Arabische Liga? Hebben sommige ‘verlichte’ politici stiekem een imamopleiding gevolgd? Daarnaast worden de mensen verplicht een oneindig aantal attesten tevoorschijn te toveren wanneer ze pakweg een huis verkopen, een auto aanschaffen of een winkel willen uitbaten.
Tijdens dure BOB-controles koeioneert men ervaren chauffeurs die zich na een zware werkdag gewoon even wilden ontspannen. Beraamden ze geen door drank geïnspireerde moord op ‘zwakke weggebruikers‘?
Ondertussen razen de drugdealers, de inbrekers en de illegalen voorbij zonder dat de zedenpolitie opkijkt. Verbieden en gebieden: daardoor zijn onze bewindslui geobsedeerd. Weg met de vrijheid en leve de statistiek! Maak plaats voor de regeltjes die ons naar de perfecte samenle-ving leiden waar niemand meer sterft, maar waar evenmin nog wordt geleefd.
Juul Van Everdepoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *