ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1041 Bril – 't Scheldt

1041 Bril

Een boer moet uiteraard altijd goed zorgen voor zijn dieren, ook als zij oud(er) worden. Een gouden regel voor elke boerenstiel. Een regel die door de huidige en vorige regeringen keer op keer werd verwaarloosd zodat we nu met ongeveer het kleinste ouderenpensioen in Europa zitten.

Bij ons op de boerderij is die gouden regel een goddelijk gebod. Ieder levend wezen wordt altijd met liefde begeleid. Vanaf de geboorte tot zijn laatste dagen. En dat is niet meer dan normaal. Mijn schapen, koeien, paarden, varkens en kiekens worden elke dag met liefde omringd en grootgebracht. Dat zij later hier en daar in onze pan terecht komen is een onvermijdelijk onderdeel van onze boer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat wij sommige dieren verwaarlozen als zij ouder (en taaier) worden. Neen, wij steken ons hart en onze ziel…in onze zware stiel. Die parallel wordt vanzelfsprekend doorgetrokken naar de eigen familie. Mijn vader is al twaalf jaar weduwnaar en woont een paar straten hier vandaan. Mijn Mitje gaat hem elke dag even helpen onder het mom van een gezelschapsbezoek. Vader is lid van de plaatselijke ‘seniorenclub’. Een vereniging die regelmatig bijeenkomsten organiseert, actieve zoals dansavonden, kienspelen, kaartavonden enz… Vader is een fervent supporter en is aanwezig bij elke activiteit. Vooral op de dansavonden is hij héél actief. Dan laat hij nog altijd zijn ‘jeugdige charme’ los op het ‘vrije wild’, weduwen dus. Met alle gevolgen vandien.Maar de oudere leeftijd begint bij velen wel door te wegen. Vader’s geheugen speelt hem soms parten en ook is hij nogal hardhorig. Daarom is zijn telefoon thuis aangesloten op externe luidsprekers zodat elke verbinding luid en duidelijk door het ganse huis weerklinkt.
Gisteren ging ik hem onverwacht bezoeken en nog in de gang staande hoorde ik volgend telefonisch gesprek:
Lieve Isabelle, ik moest je even telefoneren want ik weet nog wel dat ik je gisteren te huwelijk heb gevraagd, maar ik kan met de beste wil van de wereld me niet meer herinneren of je ‘JA’ of ‘NEEN’ hebt geantwoord’.
Oh!’, hoorde ik Isabelle antwoorden ‘ik ben blij dat je me belt want ik herinner me dat ik ‘JA’ gezegd heb maar ik weet niet meer tegen wie’.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *