ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1039 Even – 't Scheldt

1039 Even

PERPETUA EN FELICITAS

De aristocratische Perpetua, moeder van een pleegkind en haar slavin, de hoogzwangere Felicitas stierven in het amfitheater van Cartago tijdens de vervolgingen onder Septimus Severus in de derde eeuw. De twee vrouwen werden aan stukken gereten door een stier.
Bron: Heiligen, uitgeverij Roularta Books
***
Die voorwaarts wil zal men de hand reiken
***
SENIOR WRITER OF
Zo Antwerps is de Gazet van Antwerpen geëvolueerd dat een van haar redactieleden zich als ‘senior-writer’ voorstelt in de krant.
***
Gekken en kwasten schrijven hun namen op tafels en kasten
***
HOOFD-GATLIKKER?
Is dat de betere titel voor Lex Moolenaar? Die schreef in een column over Philip Heylen: ‘zelf een gelovig man...’
En zich dan maar verwonderen dat de oplage van GvA zo drastisch vermindert dat méér dan een redacteur zich afvraagt: na het morele failliet, wanneer het echte?
***
Hoe kleiner doos, hoe beter zalf
***
AFVALLEN
Een vrouw zegt tegen haar man dat ze snel wil afvallen. Antwoordt de man: ‘Dan moet je je inschrijven voor de Missverkiezingen’.
Zegt de vrouw: ‘Waar slaat dat nou weer op?!’
Nou‘, zegt de man, ‘dan val je als eerste af’.
***
Men moet de voeten niet verder steken dan het laken
***
ZO KOUD
Het was vorige week zo koud dat ik een socialist zag rondlopen de handen in eigen zakken?
***
Geen huisje zonder kruisje
***
NAASTENLIEFDE
Opmerkelijke cijfers in het artikel van onze correspondent in Zuid-Afrika Boerskot. ‘Die blanke kinders se slaag-syfer= 97 %; die Indiërs se slaagsyfer= 91 %; die kleur-linge se slaagsyfer= 86 % en die Swart kinders se slaagsy-fer= 38 %’.
Uit naastenliefde (!) worden de (slechte) cijfers van de zwarte kinderen verbeterd en de cijfers van de blanke leerlingen worden aangepast of-te verminderd.
***
Van een mooie schotel kan men niet eten
***
EK-ZWEMMEN
Het EK-zwemmen, gepland van 16 tot 27 mei in het Antwerpse Sportpaleis, vindt omwille van financiële problemen geen doorgang in de Scheldestad. Een streep door de rekening van iedereen die bij dit topsportevenement betrokken is en er nu een kater aan overhoudt. De begroting van organisator Swimevents had af te rekenen met een tekort van
300 000 euro dat nochtans door diverse kandidaat-sponsors was toegezegd geworden. Het Antwerpse stadsbestuur baalt nu vooral om het zoveelste imagoverlies dat geleden wordt.
De Europese Zwemfederatie koos als vervanger van het EK 2012 voor het Hongaarse Debrecen.
Neptunus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *