ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1039 Bril – 't Scheldt

1039 Bril

Wat gebeurt er als de moderne tijd in conflict komt met de klassieke rustige ‘oude tijd’. Wel, dit waar gebeurd verhaal zal dit uitleggen.

Op een zonnige zomerdag naderde uit de verte een blinkend nieuwe BMW-cabrio. De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een Ray-ban bril en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopte en leunde uit het raam. ‘Als ik je vertel hoeveel schapen je hebt, krijg ik er dan eentje van je?’, vroeg hij me. Ik keek hem rustig aan en antwoordde: ‘Ok, waarom niet….’
De man draaide zich om, nam zijn Toshiba-laptop van de achterbank en zette hem op zijn schoot. Hij opende de laptop en verbond deze via een bluetooth met zijn GSM. Hij maakte een GPRS-verbinding met internet, surfte naar een website van de NASA en selecteerde een navigatiesysteem om zijn exacte positie te bepalen. Hij stuurde vervolgens data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scande en hem een ultrascherpe foto stuurde. De man opende Adobe Photoshop en stuurde de foto naar een laboratorium in Hamburg, dat hem na enkele seconden een E-mail toezond op zijn Smart-phone met de bevestiging dat de foto was bewerkt en opgeslagen. Via een ODBC-connectie maakte hij verbinding met een MS-SQL-database en in een sheet van Excel laadde hij alle data via de Email van zijn Blackberry. Na enkele minuten genereerde het programma een antwoord van 150 pagina’s in kleur en drukte deze af op zijn mini HP-laserjet.
Hij keek me zelfverzekerd aan en zei: ‘Je hebt exact 1 239 schapen’. ‘Dat klopt’, antwoordde ik. ‘Je mag een schaap uitzoeken’.
De man stapte uit, zocht een dier uit en stopte dit in de kofferbak.
Maar dan zei ik: ‘Hé, als ik je beroep raad, geef je dan mijn dier terug?’ De man dacht even na en zei: ‘Ok, waarom niet?
Daarop zei ik: ‘Je bent een Manager‘. ‘Fantastisch… ongelofelijk’, zei de man, ‘hoe weet je dat?’
Dat is niet zo moeilijk’, zei ik. ‘Je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft, je stelt een vraag waarop niemand zit te wachten en je wilt betaald worden voor het antwoord, terwijl ik dat antwoord al weet en je begrijpt geen flikker van mijn werk’.
En geef nu mijn hond terug!
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *