ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1038 Bril – 't Scheldt

1038 Bril

Dan hebben we ook regelmatig diepzinnige gesprekken… Zo hadden we een tijdje geleden een discussie over de opwarming van de aarde. Ik had eigenlijk veel tegenstand van hem verwacht, omdat hij nogal van groene signatuur is. Tot mijn grote verwondering waren we het toch vlug eens over het feit dat hij zowel als ik al die heisa over die CO2 uitstoot en opwarming van de aarde niet geloofden. Wij beiden zagen het meer als een commercialisatie van zogezegde natuurproblemen.

Ook andere problemen bespreken we regelmatig. Een tijdje geleden had ik een prachtige documentaire gezien op National Geographic over het gevaar van zonnewinden en de uitbarstingen van al dat zwaar geweld. Die uitbarstingen en andere effecten zouden een zwaar probleem kunnen opwerpen voor onze blauwe aardbol. Onder andere de omkering van de polen. De Noordpool wordt dan de Zuidpool en omgekeerd. Wetenschappers hebben uitgerekend dat dit elke 13 000 jaar gebeurd. Elke keer wanneer dat gebeurde waren er reusachtige veranderingen in energieën op onze planeet. Zo denkt men dat Atlantis ongeveer 13 000 jaar geleden is gezonken na een overstroming die waarschijnlijk verband hield met de omkering van de polen.
Volgens de moderne wetenschap kwam ook ongeveer 13 000 jaar geleden een abrupt einde aan de ijstijd in het zuiden en ongeveer 1 500 jaar later in het noorden.
De Maya‘s, een zeer intelligent volk, beweerden dat de wereld dit jaar zal vergaan, in 2012 dus. Vele mensen geloven in die theorie en velen koppelen die voorspelling aan het feit dat de ondergang zou gebeuren door het wisselen van de polen, met alle vernietigende gevolgen van dien. Ik zei dus tegen mijn kleinzoon: ‘Als de aarde vergaat zal het hoogst waarschijnlijk de schuld zijn van de Polen’.
Dit zei ik voorzichtig op een fluisterende toon want als u de bovenstaande zin nogmaals aandachtig herleest begrijpt u wellicht mijn vrees dat ik met die bewering een klacht aan mijn broek kan krijgen van het ‘Centrum tegen Racisme’.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *