ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1036 Hfd – 't Scheldt

1036 Hfd

Janssens biedt de tweede plaats op zijn zogenaamde stadslijst aan blauwe Annemie Turtelboom. Hij heeft immers ontdekt dat de tsjevenpartij in Antwerpen net zomin als daarbuiten nauwelijks nog iets voorstelt na haar totale capitulatie voor de gebakken lucht van Di Rupo en Het Paleis/Le Palais. Als zijn eigen roze/rode/paarse allochtonen en cultuurpausjes de verwachte N-VA-vloedgolf moeten gaan stoppen, zou de dijk wel eens een paar meter te laag kunnen zijn…

Tot daar kan iedereen nog volgen, ja?
Alle hulp is dus welkom, moet de Lelijke Man van het Schoon Verdiep gedacht hebben, daarbij vergetend dat het doorsnee ex-lief van Annick Verdiep meestal niet (meer) Open VLD stemt, mocht hij dat daarvoor al gedaan hebben. Wij geven het dus nu al op een piepklein briefje: die electorale haring zal niet braden.
Janssens zo’n beetje kennend, zou het ons trouwens verbazen mocht daarover vooraf overleg geweest hebben plaats gevonden met de ‘vrienden‘ van de CD&V!
Of hebben die een en ander ook maar in de krant moeten lezen? Veel varkens maken de spoeling dun, zegt een schoon Vlaams spreekwoord… Janssens moet er wel voor waken dat hij zowel Van Peel als Heylen van schepenspeelgoed kan voorzien! Als Janssens de knappe strateeg was voor wie sommigen hem verslijten, zou hij met iets totaal anders uitgepakt hebben! Nog nooit gehoord van de stelling ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’?
Het gezegde moet ooit door zo’n wijze, oude Chinees met een lange maar dunne witte pluisbaard zijn ineen gedraaid, want het is maar al te juist! Het toepassen van deze goede raad moet zelfs voor een Antwerpse socialist nog net te doen zijn, niet? Wij helpen even: wie heeft bij Bart de Wever altijd de bonen gegeten, zelfs al zit hij ernaast in het Vlaams Parlement en gedraagt hij zich beschaafd en correct?
Juist: Filip Dewinter.
Rekent Bart de Wever het niet tot zijn grootste verdienste (voor het één en ondeelbaar Belgisch vaderland? Voor de Westerse beschaving? Voor het christelijk en/of humanistisch gedachtegoed?) dat hij de opmars van het VB gestopt heeft, zij het met wat hulp van zijn ex-vlam Marie-Rose Morel? Welaan dan! Waarom sluit Janssens geen kartel of iets van die strekking met de mannen van de Van Maerlantstraat en de Amerikalei? Dat zou pas vernieuwende politiek en gedurfd strategisch denken zijn!
Zeg nu niet dat dat flauwekul is, absoluut onmogelijk en ideologisch volstrekt uitgesloten! Of heeft de waarde lezer nog nooit van het pact gehoord dat Molotov en Von Ribbentrop sloten in 1939?
Historicus B. de Wever en hystericus B. de Wever zullen graag bereid zijn, mits beleefd gevraagd, u daarover een en ander uit de doeken te doen, desnoods tijdens een speciale uitzending van Terzake met Kathleen Cools in de rol die haar zo goed ligt: die van vals dom blondje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *