ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1036 Even – 't Scheldt

1036 Even

VALENTINUS

De Romeinse martyrologie, het handboek over martelaren in Rome, noemt voor 14 februari twee martelaren uit de derde eeuw met de naam Valentinus. Vermoedelijk één en dezelfde persoon. De een wordt vermeld als priester in Rome, de ander als bisschop in Terni. De naamdag van Valentinus viel samen met de datum van een voorchristelijk vruchtbaarheidsfeest, dat door de kerk is overgenomen. Het feest verwaterde tot de huidige Valentijnsdag.
Bron: Uitgeverij Roularta Books Heiligen
***
De kok maakt de spijs klaar en de heer krijgt ze op tafel
***
ANNEMIE
Ik wil er wel op, maar trekken moet iemand anders doen‘, leek Turtelbooms boodschap op de liberale nieuwjaarsreceptie toen ze het over de kieslijst had. Er zijn anders wel zichzelf opwindende potente potentaten bij de Antwerpse Open VLD die allemaal graag trekken, maar die niet zoveel klaarkrijgen. Luc Bungeneers bijvoorbeeld die alles te danken heeft aan kabinetsexpert Wilfried de Goeyse, zoals iedereen die de cafés aan de Antwerpse Grote Markt frequenteert, al zo vaak breeduit te horen heeft gekregen.
Of Claude Marinower die meer dan een fractie talent en charisma mist om fractieleider in de gemeenteraad te spelen. Of Kris Luyckx die graag een blitse advocaat uit Amerikaanse televisieseries imiteert, toch steeds blijft worstelen met het imago van Bart Somers‘ schoothond. Willem Frederik Schiltz hoort er als eeuwig groentje, dat ook nog met een Groene vrijt, dan weer nooit helemaal bij. De blauwe vrouwen die ooit een sappige dynamiek leken te vertonen, bleven uitgeperst achter. Annemie moest maar eens een interimkantoor binnenlopen.
Johan Steels
***
In alle haar kan een goed paard steken
***
Lauwers heeft ‘de Patrick boos gemaakt door voor zijn beurt op een lokaal stadszendertje Annemie Turtelboom (Open VLD) de tweede plaats op de Stadslijst aan te bieden.
Niet enkel een cadeau voor Bart de Wever, maar ook een degradatie van CD&V‘er (what’s in a name?) Philip Heylen en een verdere ideologische verwatering als gevolg.
Misschien één receptietje teveel voor Guy? Tot op de receptie van het bisdom verscheen hij.
Nu goed, bisschop Jo-jo Bonny was zelf ook te zien op een blasfemisch stuk in deSingel (!).
Genoeg over schijnheiligen. Vakbondsman Guy had al een papa die zijn syndicale zitje warm hield en nu dekt ‘de Patrick’ hem al een hele legislatuur.
De Schepen met het befbaardje haalt het vuil van de Antwerpenaar op.
Wordt hij tegen zijn ambitie in straks zelf bij het vuil gezet?
Juul V. Everdepoel
***
Die de zwakste schouders heeft, moet het zwaarste pak dragen
***
MOOISTE KONT
Deze titel gebruikte Het Nieuwsblad op zijn internet-pagina op 8/2/2012: Foto: En de ‘mooiste kont ter wereld’ is van …
Dat is het peil van die krant!

En over konten gesproken: de mooiste konten ter wereld zijn niet degene die met siliconen zijn opgepompt of degene waarbij speciale kleding de billen tilt naar regionen die naar de borsten reiken…
De mooiste kontjes zijn die van baby’s die na een badje op hun buikje liggen. Daarvan maakt Helena u kont – pardon: kond.
Ooit waren nieuw en exclusief de lokkertjes voor de lezer.
Nu komt er met borsten en billen een heel kippenkraam aan te pas.
***
Een welig hart kent men aan de kluchten
***
ALLEEN ‘DE TIJD’
In de deining rond Karel de Gucht (Open VLD) gaf alleen De Tijd de juiste weergave van de reden waarom artikelen van Karel Anthonissen in ‘t Scheldt verschenen.
Karel stuurde zijn tekst naar alle bladen en alleen ‘t Scheldt publiceerde zijn tekst.
Die zag er de relevantie van in en waardeerde het.
***
De namen van zotten staan geschreven op pannen en potten
***

 

elfstedentocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *