ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1036 Bril – 't Scheldt

1036 Bril

Als je deze rubriek regelmatig volgt… en dit gebeurt want zelfs aanhangers van Alfred Nobel lezen elke week mijn bijdrage, dan weet je dat ik dicht bij de taalgrens woon. Constant is een goede buur van mij die over de taalgrens woont en Franstalig is. Hij brabbelt een beetje Nederlands maar niet goed. Omdat hij weet dat ik Vlaamsgezind ben hebben we een afspraak gemaakt. Hij spreekt zijn Frans en ik antwoord in het Nederlands en dat gaat al jaren prima. Het klikt goed tussen ons, ook onze respectievelijke vrouwen komen goed overeen. Met onze kinderen is het een ander gegeven.

Mijn oudste zoon is als Vlaming hevig actief en al jaren lid van de enige partij die Vlaanderen onafhankelijk wil maken. Hij zit dus al jaren in het ‘cordon’.

Mijn jongste zoon is gematigder, maar toch hebben de familiale Vlaamse reflexen ervoor gezorgd dat ook hij politiek actief is. Hij is lid van de N-VA.
Claude, de jongste zoon van mijn Franstalige gebuur, is niet zo politiek actief. Hij is eigenlijk zelfs helemaal in niets actief. Hij is als een passief persoon meedrijvend op de golven van de Waalse lamlendigheid. Hij ‘dopt’ dus… al jaaaren. Claude is een overtuigd socialist genietend van de macht van zijn partij, verpersoonlijkt door Di Rupo en alle ‘voordelen‘ die deze macht met zich meebrengt. Hij is uiteraard ook vol bewondering voor de solidariteit die Di Rupo te pas en te onpas preekt.
Vorige week kwam Claude aandraven met een solidariteitsvoorstel. Hij zei tegen mijn zoon: ‘Laten we uw loon en mijn dopgeld samen in één pot steken en dan solidair her-verdelen’.
Mijn jongste zoon antwoordde: ‘Waarom, en hoe gaan we het dan herverdelen?’
‘Ik stel voor dat 55 % voor mij is en 45 % voor u’, zei Claude.
‘Jamaar, dat is niet eerlijk verdeeld’, zei mijn zoon, ‘want gij brengt minder in de pot en neemt er meer uit’.
‘Met u valt niet te onderhandelen’, antwoordde Claude. ‘Niet alleen wil je profiteren van het feit dat je werk hebt maar ook wil je nog eens meer geld uit de pot hebben! Door uw fanatiek egoïsme zullen we nooit tot een akkoord kunnen komen’.
En toch is onlangs zulk een akkoord afgesloten… op nationaal vlak…
Door de huidige regeringspartijen…
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *