ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1035 Ephi – 't Scheldt

1035 Ephi

Want intussen had Ome Geert allang gelezen dat zijn tweet over de ‘wanvertoning‘ van Beatrix met gehoofddoekte chapeau in het Midden-Oosten hem drie zetels had gekost in de peilingen van Maurice de Hond.

Eveneens had hij gelezen dat een meerderheid van de PVV-aanhang (50 tegen 48 procent) het niet hinderlijk vond dat de koningin zich bij een moskeebezoek in den vreemde aan de plaatselijke religieuze traditie had gehouden.
Had hun eigen Geert soms niet met een joods keppeltje ooit ergens rondgelopen?

Zoals bekend is Wilders kampioen belletje trekken. Maar soms rent hij niet hard genoeg weg. En zeker wanneer het gaat om Bea, die ondanks haar leeftijd nog een flitsende sprint in haar kuiten bezit. Dan is het wachten op de draai om je oren.
Wat Wilders in feite niet op tijd had ingezien is dat hij op afstand kundig getreiterd en geprovoceerd werd door Beatrix. Hij werd blind van verontwaardiging, liet zich als een onnozelaar treiteren en begreep de portee van de koninklijke provocatie niet. Tante Bea is inderdaad veel slimmer dan Ome Geert. Ze voelde feilloos aan dat ze heel wat kon bereiken door te verschijnen in een moskee met een opvallende sjaal over haar hoed en gekleed in een soepjurk. Ook al was deze potsierlijke uitdossing, volgens mijn eigen criteria van elegantie, niet echt majestueus, om niet te zeggen ridicuul. Wel kon ze door die uitdossing, die straks bij het EK voetbal ongetwijfeld op menig gealcoholiseerde tribune navolging zal vinden, een signaal afgeven.
Een teken dat haar multiculti-gezindheid in moeilijke tijden springlevend is en dat ze lak heeft aan de tweets van Wilders.
Want laten we wel wezen: waarom moest ze anders in amper vier dagen tijd, twee moskeeën bezoeken?
Ze had ook aan haar gastheren kunnen vragen of er ook niet een leuk woonkamerkerkje in de buurt was om de piepkleine christelijke minderheden van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten een hart onder de riem te steken.

Want laten we niet vergeten dat die twee gebieden, hoewel als tolerant bestempeld, nogal slecht scoren als het gaat om godsdienstvrijheid voor (bekeerde) christenen. Dat laatste had Wilders best fijntjes kunnen opmerken. Maar nee, hij ging gelijk misthoornen over ‘wanvertoning’ en viel het staatshoofd persoonlijk af.
Beatrix kirde van geluk: het opgewonden standje was er na al die kersttoespraken weer ingetrapt.
En passant kon de koningin zich een paar enormiteiten veroorloven door de hoofddoekdracht te bagatelliseren en de strijd van heel wat gediscrimineerde vrouwen impliciet als ‘onzin‘ te bestempelen.
Dankzij de ‘onhandigeWilders, de enige echte ramp voor al uw debatten.
***
Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor de toelating tot overname.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *