ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1035 Act 3 – 't Scheldt

1035 Act 3

Zoals den Antwerp ook af en toe wint, is het Antwerp Headquarters ook eens gelukt. Te scoren. Naar eigen zeggen toch. Want wat lezen we in ‘Ondernemers‘, het lijvige maandelijkse magazine van de Antwerpse Kamer van Koophandel en Nijverheid (VOKA)?

Bierens komt naar Antwerpen! Juicht, Sinjoren, juicht!
En wie is Sander Bierens? Een Nederlander. Daar zaten we op zich natuurlijk niet op te wachten, maar goed, ook Nederlanders zijn dikwijls een aanwinst. En wat doet Sander Bierens?
Wel, deze mijnheer is advocaat. Daar hadden we er ook al genoeg van, denkt u (1 700 aan de Antwerpse Balie…). Maar goed, onze Sander Bierens heeft een Incassobureau. Die gaat dus achter slechte betalers aan.
Zegt onze Sander zelf: ‘…om even adequaat onze diensten in België aan te bieden als in Nederland’. Leuk om weten. Antwerp Headquarters haalt een tollenaar binnen. ‘…voor ons gaat niets te ver’, luidt het op hun website.
U bent gewaarschuwd.

Of men hiermee de beoogde 10 nieuwe bedrijven, met een totaal aan 480 nieuwe arbeidsplaatsen gaat realiseren is ten zeerste de vraag (zie jaarverslag 2010, waarin dit resultaat vooropgesteld werd voor 2011).

Andere vraag: in deze lijvige maandelijkse uitgave (92 bladzijden) van VOKA-Antwerpen staat geen woord over de verhuis van VOKA van Antwerpen naar Brussel. Geen woord. Vreemd.
Opgestart als Vlaams Economisch Verbond in 1929 door wijlen Lieven Gevaert en enkele gezond denkende mensen verdwijnt het nu uit Antwerpen.
Is dat geen Headquarter? Waarom verhuizen ze? Wat heeft Antwerp Headquarters gedaan om hun eigen organisatie hier te houden?
Toch wel vreemd. Met gemeenschapsgeld een project laten opstarten om hoofdkwartieren naar hier te halen, en uw eigen hoofdkwartier naar Brussel verhuizen.

Rare jongens, daar bij VOKA-Antwerpen. Het leuke voorwoord van ene B. Van Mulders, voorzitter van VOKA-Antwerpen-Waasland heeft het over ‘een waakhond moet blaffen, maar mag ook al eens kwispelen’.
Er zal wel gekwispeld zijn door Luc Luwel, toen hij VOKA mee liet verhuizen naar Brussel.
Overigens, voor het eerst in 20 jaar is deze Luc Luwel volledig afwezig in hun 92 bladzijde tellende publicatie ‘Ondernemen‘. Er staat zelfs geen fotootje van deze blaaskaak in.
Terwijl hij anders op zowat elke onpare pagina zichzelf etaleert. Is er iets aan de hand?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *