ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1035 Act 1 – 't Scheldt

1035 Act 1

Alhoewel de N-VA de CD&V niet meer kan horen of zien, konden ze in de Antwerpse Zuiderkroon aan de Vlaamse Kaai de tjeven nog ruiken. De dag ervoor was daar immers de massaal bijgewoonde nationale nieuwjaarsreceptie van de CD&V gehouden.

Op de arrondissementele receptie van de N-VA trof je vele mensen aan die zelden zulke evenementen bijwonen. De voor driekwart gevulde Zuiderkroon wemelde van de bewonderaars van Bart de Wever. De rolstoelen stonden tot aan het podium, alsof mirakels tot de mogelijkheden behoorden. Op de tafeltjes lagen papieren zakdoekjes voor wie de politiek een hard vak vindt.

Minister Muyters werd op daverend applaus onthaald omdat men ‘allemaal tegen hem was daar in Brussel’. Een paar krasse knarren die in de oorlog ook al foute CD’s hadden gewild, waren gepakt door zoveel hardwerkende Vlamingen bijeen.

Buiten stond geen Bas Luyten bezwarende mails aan de laagst biedende te verkopen. Het had gekund. Er werd net zo min onderbroekenlol over Siegfried Bracke verkocht.
De lokale leiding droomde voluit van electorale glorie en zitjes, en macht, en aardverschuivingen, en nog meer lekkers.
Boeman Liesbeth Homans hield hen onverbiddelijk in de gaten. Er werd een allochtone handelaar uit de Seefhoek, wiens café door dealers was gesloopt, op het podium gehesen om steun van de Grote Leider te krijgen. ‘Toekomst primeert op afkomst’, kreeg de verbouwereerde man te horen.

Parlementslid Zuhal Demir leek voorlopig de enige allochtoon daar met toekomst. De voorzitter veroordeelde de algemene staking van 30 januari en kreeg daarmee zijn enthousiaste volgelingen helemaal dolgedraaid.
De sandwiches waren dit jaar niet door Veerle de Wever gesmeerd en dat proefde je meteen. Drie drankbonnetjes per bezoeker verhoogden de pret totaal voor de onervaren receptiegangers.
De karavaan van de Vlaamse Beweging kampeert meestal ook even op dergelijke bijeenkomsten om dan vermoeid na zoveel strijd vast te stellen dat de argeloze aanwezigen toch nog meer overtuiging kunnen gebruiken.
Een meegebrulde ode aan Antwerpen van de Strangers verving de Vlaamse Leeuw, want de N-VA staat voor verandering.
Allen naar het Schoon Verdiep !
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *