ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1034 Even – 't Scheldt

1034 Even

LICHTMIS

Het Lichtmisfeest komt uit het oosten en heeft zich in de zesde eeuw in het westen verbreid. Oorspronkelijk heette het ‘Lichtfeest‘, geïnspireerd op de woorden van Simeon: ‘een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen’ (Lucas 2.32). De toespeling op het licht leidde tot de traditie om vóór de mis kaarsen te zegenen, waaraan het feest zijn populaire naam ‘Lichtmis‘ te danken heeft.
In vele huishoudens in Vlaanderen worden er die dag pannenkoeken gebakken.
Roularta Books ‘Heiligen’
***
De morgenstond heeft goud in de mond
***

GVA: OM DE TUIN LEIDEN
Gazet van Antwerpen blijft adverteerders om de tuin leiden. Iedereen weet dat GvA, sinds men koos een kruising te worden van Het Laagste Nieuws, de Limburgse Beobachter en SPA Vooruit!, te kampen heeft met een continu verlies aan lezers. Dat brengt minder reclame-opbrengsten met zich mee. Waardoor men dan weer journalisten moet ontslaan. Om een nog dunnere, luchtigere krant te produceren. Waardoor men lezers verliest en terug minder reclame-opbrengsten int, enz.

De krant wordt inmiddels al enkele jaren geleid door een paniekerig baasje. Een lichtgewicht, amusant figuurtje. Want wat lezen we immers op de colofon? De CIM-cijfers van … 2010!
We zijn inmiddels in 2012 en verder geeft deze dokter Goebbels het aantal gedrukte exemplaren van 2 jaar terug (120 000) weer, en niet het aantal verkochte (= gelezen) ex. dat steeds verder onder de 100 000 zakt. Wat een bedrog! In de hoop dat de adverteerders hier in tuimelen?
Thierry Knoeiman
***
Slaat de hand daar ‘t niet brandt

***

GROEN

Receptie geblazen van de Antwerpse Groenen in cultuurtempel De Roma Borgerhout. De voorbije jaren was het allemaal wat soberder, maar deze keer werd een prima ontvangst aangeboden. Zo jammer dat minister Joëlle Milquet het beledigen van vrouwen wil verbieden, want bij de ecologisten lopen de nodige wezens rond die er gewoon om vragen om bespot te worden. Pure uitlokking is dat!
Natuurlijk zijn er ook de onvermijdelijke baardknapen in slobbertrui die net hun tuin leken te hebben omgeploegd op zoek naar wereldvrede. Toch waren er ditmaal merkelijk meer licht-groenen dan donker-groenen.

Ingrid Pira
was blijkbaar als een van de weinige automobilisten Mortsel uitgeraakt. Mie BoemBoem Vogels deed lekker haar bla-bla. Mariette van Puymbroeck, de allereerste Agalev-senator, werd gehuldigd.
Willem-Frederik Schiltz, licht afgedwaald van het VLD-tracé en in Freya Piryns‘ tunnel beland, vormde als graatmagere liberaal een contrast met de redelijk weldoorvoede milieumilitanten.
Wouter van Besien, die sinds de regeringsonderhandelingen bij vriend en vijand flink wat krediet heeft opgebouwd, straalde zelfverzekerdheid uit. Deze beheerste en minzame voorzitter van het District Borgerhout veegde de dag nadien de N-VA en zijn wenende minister kranig de mantel uit.
In de speech van Meyrem Almaci vielen zinvolle dingen te horen over stedelijke armoede, bestrijding van drugdealers en het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel. Helaas dat ze er alles zo nadrukkelijk uitgooit alsof ze het publiek moest overtuigen en dat terwijl je een speld kon horen vallen.

De paar aanwezige allochtonen leken zich onvoldoende bewust dat ze deel uitmaakten van het multiculturele model van Groen. Gelukkig was beroepsmarokkaan Mohamed Chakar er om hen tekst en uitleg te geven.
De rustige sfeer en rake inhoud bewezen dat Groen terecht zijn uitroepingsteken heeft laten vallen.
Pimpernel
***
Honden moeten botten knagen
***

RADIO RAPAILLE

Op de webstek Radio Rapaille
http://podcast.radiorapaille.com
kan u het radiopraatje beluisteren van onze hoofdredacteur.
Klik op het logo van ‘rapaille-o-rama’. Dan zou het beginnen spelen.
***

 

spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *