1033 Bril – 't Scheldt

1033 Bril

Onverwacht is een spin waarvan men dacht dat het een verdwenen soort was, herontdekt in dit land. De spin bedoel ik, niet het land… spijtig genoeg. De ‘Eresus Sandaliatus‘ is de wetenschappelijke naam ervan. Bij ons beter gekend als de ‘lentevuurspin‘. Deze spin werd het laatst gezien in 1896, tenminste als men op betrouwbare bronnen kan afgaan. Sommigen beweerden wel dat zij ze ook nog gezien hadden, maar konden dat nooit bewijzen, tot nu toe. Nu heeft men inderdaad een fotografisch bewijs van de aanwezigheid van ‘onze lentevuurspin’.

Verdwenen… en nu herrezen. Zoals je kan zien op de bijgevoegde foto is het een typisch Belgische spin: rood zwart gekleurd.
Het geel is voor deze spin een overbodige kleur zoals de huidige nationale politiek het hier ook ziet.
De oriëntatie van deze spin is heel landgericht. In België loopt de spin constant met zijn rood achterwerk naar het zuiden en zijn zwarte kop naar het noorden.
Een politiek afgerichte spin dus.
Daarom ga ik morgen, samen met Mitje op stap. We gaan met een borstel en verfpot in de hand op zoek naar ‘onze spin’. We gaan er een nieuwe soort van maken want bij elke lentevuurspin die we tegenkomen kleuren we de kop geel… en als ik kan knip ik het rood eraf.
Boer Bavo
***

spin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *