ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1032 Even – 't Scheldt

1032 Even

ANTONIUS

     Antonius leefde van 251 tot 356 in Egypte. Op twintig-jarige leeftijd werd hij kluizenaar en hij heeft tot 306 in eenzaamheid geleefd waarbij hij voortdurend aan verleidin-gen bloot stond. Daarna wijdde hij zich aan de talrijke discipelen die hij had gekregen. Hij mengde zich in belangrijke doctrinaire discussies, steunde vervolgde christenen en weerlegde het arianisme. Hij wordt aangeroepen bij kriebelziekte, het zogeheten sint-antoniusvuur. Antonius: een Romeinse familienaam.

Heiligen, Roularta Books

***

Met een tong en de mond geraakt men de wereld rond

***

RECEPTIE SAP

     Nieuwjaarsreceptie SAP Antwerpen. In het voormalige politiekantoor aan de Klappeistraat in de Antwerpse Seefhoek bevindt zich het Filmhuis, waar trouwens door enthousiaste kenners een uitstekend filmaanbod wordt geserveerd. Dus waar beter dan daar om een communistische nieuwjaarsreceptie te houden?

De Socialistische Arbeiderspartij heeft de bijl in haar trotskistisch verleden gezet, maar zonder de wortels te raken. Iedereen die aan het clichébeeld beantwoordt was er, hetgeen al een cliché op zich bevestigt. Oude besjes die goedbedoelend de wrede wereld betreuren, muffe heren die te veel boeken hebben gelezen om nog aangenaam te zijn, ex-hippies die zich de vooroorlogse hapjes lieten smaken, betweterige ideologen die tot de gestaalde kaders behoren, verloren gelopen buurtbewoners en vooral Erik De Bruyn. Deze uitdager van Caroline Gennez kwam na het vertonen van een sociaal geëngageerde film (wat had U anders verwacht?) aankondigen dat Rood! zich van een Beweging tot een heuse Partij ontpopt. Verder deden de folders over het klimaat een mens eerder groen uitslaan. De overige publicaties waren niet gratis, want het Stevaert-tijdperk is immers voorbij. De vermoeide vakbondshelden waanden zich verzetshelden, terwijl er licht gejammerd werd dat de maoïstisch geïnspireerde PVDA toch maar met mondjesmaat het overlijden van Kim Jong-il bevrijdend vond.

En zoals steeds op recepties van multiculturele fanatici ontbrak elk spoor van een allochtoon. Vreemd.

Johan Steels

***

Die onzekere dingen in de hand neemt, die ontglippen wel zekere

***

DE FRUT BRADEERT ZICH

     Dagbladverkopers heb-ben een reden te meer om de reeds voortdurend dalende verkoop van de ‘Gazet van Antwerpen’ nog wat verder de dieperik in te helpen.
Waarom de ‘frut’ nog promoten (een goede plaats in de winkel bv) als die gazet zich rechtstreeks met braderijtarief naar de verbruiker richt? Zij bieden hun druksel aan met een korting van 50 %. Jawel, de helft van de prijs. Gemeten naar de nieuwswaarde van hun gazet is dat nog de helft te veel. Maar, toegegeven: een late eerlijke erkenning van hun waardevermindering!

***

Men steekt gaarne zijn voeten onder een eigen tafel

***

hansha koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *