ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1031 Hfd – 't Scheldt

1031 Hfd

in schrille kleuren opgerakeld door enkele vergrijsde maar nog kranige medewerkers, noopten tot enige voorzichtigheid die – zoals men weet – de moeder van de overlevingskunst is. Voor ons geestesoog zagen wij dus al archiefdozen door geopende, halfronde raampjes vliegen, werd het hele Albertpark omgespit door bulldozers van de Civiele Bescherming en werd de genaamde B.M. uit A. met plastieken bandjes rond zijn polsen gevankelijk weggevoerd naar de Begijnenstraat…

De sympathieke lezer(es) zal het ons dan ook niet euvel duiden dat wij derhalve voor de (goede) tweede van het rijtje hebben geopteerd. Naar hem mag gerust met alle vuil van de wereld gesmeten worden, gezien zijn voormalig ambt en de club waartoe hij behoort!
Nationaal, internationaal… bij de uitverkiezing van bisschop Vangheluwe als Koning Onbenul ligt de rijmende maar toch iets te gemakkelijke woordspeling voor de hand.
Omdat u van dit blad evenwel een fijnzinnig niveau gewoon bent dat heden ten dage helaas nog zelden wordt aangetroffen in de vaderlandse pers, weerstaan wij manmoedig aan de verleiding om hier de misplaatste poëet te gaan uithangen: de schare der Dietsche dichteren is immers al meer dan groot genoeg.
Met deze vileine gezalfde des Heren wordt – niet voor de eerste en wellicht ook niet voor de laatste keer – bewezen dat ze zich ook in Rome wel eens kunnen vergissen, zeker als ze zich een kandidatuur in het oor laten fluisteren door figuren van het type Danneels. Voor de technische aspecten van ‘s mans esbattementen (geen verkrachting, geen penetratie etc.) verwijzen we naar de gespecialiseerde roddelbladen als Humo en Joepie. Ons interesseerde daarnaast ook nog de opmerkelijke inzet van Vangheluwe voor Broederlijk Delen en Pax Christi, wat bij een deel van de jury zelfs in niet geringe mate mee gespeeld heeft voor het maken van de uiteindelijke keuze…Men zal – overigens niet geheel en gans ten onrechte – opmerken dat heel de hetze rond de voormalige bisschop van Breûhhe eigenlijk al dateert van vorig jaar en dat hij dus best Koning Onbenul van 2010 was geworden. Wij gaan evenwel niet alleen nooit over één nacht ijs, meehuilen met de wolven in het bos is onze stijl nimmer geweest! Het zou de eerste maal niet zijn, ook niet in de geschiedenis van dit apenland, dat de feiten uiteindelijk toch op iets anders bleken te hebben afgespeeld als het gros van de weldenkenden voetstoots aangenomen had. Dat is hier natuurlijk niet het geval en daarom is onze keuze er een die getuigt van een scherpe blik en een koel oordeel. Zoals u dat van ons gewoon bent, nietwaar?Naschrift: Monseigneur dringt er als laureaat op aan het zenden van bloemen, felicitatietelegrammen, kaartjes, kratten miswijn en andere blijken van bewondering en waardering weg te laten. De bescheiden, zelfs sobere plechtigheid – met de overhandiging van de oorkonde door onze voltallige redactie – heeft reeds plaats gevonden in de meest strikte anonimiteit.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *