ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1031 Even – 't Scheldt

1031 Even

PEERKE DONKERS

Petrus Donkers werd in 1809 geboren in Tilburg in een arm gezin. Hij wilde graag priester worden, maar moest thuis als wever de kost verdienen. In 1821 kon hij als huisknecht-student naar een seminarie. Dankzij zijn gedre-venheid kon hij in 1884 de priesteropleiding voltooien. Hij vertrok in 1842 naar Suriname waar hij vooral leprapatiënten heeft verzorgd op de voormalige plantage Batavia waar hij in 1887 overleed. In 1982 werd hij zalig verklaard. (Heiligen, Roularta Books)
***
Men moet zijn hoed niet afnemen voor men gegroet wordt
***
APETROTS
De Morgen pakt uit met stokoud brood! Apetrots pakt De Morgen op 4 januari uit met het nieuws dat de Franse organisator van de aanslag op de Rainbow Warrior, nu voor FN Herstal in de V.S. werkt.
Vervelend detail, want al bekend sinds 2007 (eenvoudig terug te vinden via google): op 10 mei 2007 publiceerde www.democracynow.org het al.
http://www.democracynow. org/2007/5/10/commander_
of_1985_french_bombing_of

Het arrogante ‘nu (sic) blijkt dat een van de Amerikaanse FN-filialen geleid wordt door een zekere Louis-Pierre Dillais’ van de zichzelf belangrijk vindende amateurkok Yves Desmet is dan ook ronduit belachelijk.
Het nieuws is ondertussen al vijf jaar oud!
De Morgen, Kwaliteitskrant?
Z
***
Jan-durft-niet doet zelden een goede markt
***
KONING ONBENUL
Neen, de West-Vlaamse bisschop Vangheluwe haal-de niet de meeste stemmen voor de verkiezing van Koning Onbenul.
Maar, wij geven het toe en u kan het in het artikel daarover lezen, voorzichtigheid – sommigen zullen beweren: angst – heeft hier een grote, beslissende rol gespeeld.
Een persoon benoemen die het gewoon is zijn ambt te misbruiken en die door dat ambt bijzonder machtig is, is dat wel verstandig? En, een procureur heeft macht.
Anderzijds is de nu bekroonde ex-bisschop Vangheluwe ook iemand die voortdurend misbruik van zijn macht heeft gemaakt.
Een slechte keuze is dit dus niet.
***
Die heeft geleerd te wachten, komt tot zijn doel
***
MONSEIGNEUR
of
NONSEIGNEUR
Na zijn laatste politieke uitspraak tegen de N-VA en Bart de Wever is Monseigneur Léonard voor vele Vlamingen definitief een ‘Non-seigneur’ geworden.
***
Die in de laagte blijven staan zullen nimmer de berg overkomen
***
AZIATISCHE WIJSHEID
Een jonge vrouw vroeg aan een zeer oude wijze Chinees: ‘Heer, als een man betrekkingen heeft met vele vrouwen, noemt men hem een verleider. Maar als een vrouw betrekkingen heeft met vele mannen noemt men haar een meisje van lichte zeden. Waarom dat onderscheid?’
De wijze Chinees antwoordde: ‘Jonge dame, een sleutel, waarmee je verschillende sloten kunt openen, is een wonderbaarlijk ding. Maar een slot, waar iedere sleutel op past, dient nergens voor’.
***
Met tijd en vlijt geraakt men wijd
***
GEEN MANNEN
Ajax moet een wedstrijd met ‘gesloten deuren’ spelen. Naar Turks voorbeeld werd er gevraagd om wél toegang te verlenen aan vrouwen en kinderen en daar is de Nederlandse Voetbalbond toe bereid.
Maar: ‘Laat naast vrouwen en kinderen ook homo’s toe bij de inhaalwedstrijd Ajax – AZ’. Dat heeft Gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel de voetbalbond KNVB verzocht. Volgens Schimmel is het voetbalstadion nog steeds ‘een van de meest homofobe locaties van Nederland’.
Hij gebruikte het nochtans volgens velen voor de hand liggende argument: ‘Dat zijn ook geen mannen’, niet.
Jammer.
Sinjoor
***
De aalmoezen die naar de hand rieken, verliezen kracht en naam
***
MUSIC FOR LOVERS
Wonen er in Zwijndrecht en wijde omgeving zoveel Engelstaligen dat zij hun concert een Engelse titel moeten geven?

 

 

hansha voornemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *