ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1031 Bril – 't Scheldt

1031 Bril

Daarmee was de jaarlijkse opvoering van het kerstspel van ‘onze kleinsten’ naar de vaantjes. Gelukkig was er nog Juffrouw Vermeulen van de derde kleuterklas die wist dat ik nog een kleine stal had op een wei, dicht bij het centrum naast de hoofdweg gelegen. Besloten werd die wei met stal klaar te maken voor hun jaarlijks kerstspel. Men staat versteld hoeveel handen aanpassingswerken licht maken. Na één dag was de toegangsweg aangepast, de stal gekuist, voorzien van alle nodige kerstattributen en de verlichting was feeëriek.

Het zag er veelbelovend uit. Ik zorgde voor de nodige dieren, een os en een ezel en zesentwintig schaapjes, voor elk kind één (het is een grote kleuterklas). Alle schaapjes werden daarvoor zorgvuldig door mijn herdertjes bij nachte geteld. De prachtige omgevende natuur zorgde voor een onvergetelijk decor, waar elk kind als het ware beschenen werd door een goddelijk licht van intense vervoering en medeleven. Drie schitterende koningen, Gaspar, Melchior en Balthazar, maakten van dit alles een koninklijk schouwspel, zo levensecht dat zelfs een atheïst hiervoor op zijn knieën ging. Elke vertoning had zijn belevenis, een eigen inleving en was elke keer diep ontroerend door de echtheid die in elk kindacteur opborrelde. Mitje traande telkens. Toen ik op een keer na een opvoering recht in haar ogen keek zag ik plots haar kinderwens weer opdringen.
Wonderwel werd zelfs daar ook voor gezorgd want bij de laatste opvoering op ‘Driekoningendag‘ was mijn jongste zoon komen zien naar wat van heinde en verre werd geroemd als ‘het Mirakel-Kerstspel’.
Mijn jongste zoon is een paar maanden geleden getrouwd en ik zag dat hij met zijn vrouwtje ons Mitje even apart wilden spreken. Toen ze terug kwam zag ik in haar blik dat haar kinderwens vervuld was. Zij wordt weer oma dit jaar… en ik opa. We zijn van plan om elk jaar dat Kerstspel op onze weide te houden. Hopelijk kan ik dan binnen enkele jaren een totale voetbalploeg opstellen met mijn kleinkinderen.
Sommige opa’s spelen graag met treintjes… ik train graag een voetbalploeg. Nog drie jaar en we zijn met zijn elven. Met eventueel één of twee reserven erbij is dat een prima ploeg. We hebben al één goede spits en een sterke verdediging. Een goed uitgebalanceerde ploeg. Ik noem ze ‘Bavo’s Apostelen’ met een zwarte leeuw op een geel vaandel met een ‘stralend hart van Christus’ als een ‘Deo Gratias’.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *