ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1030 Even – 't Scheldt

1030 Even

VERLOREN MAANDAG * KOPPERMAANDAG

Antwerps gebruik: op de maandag na Driekoningen eet men een worstenbrood of een appelbol. In Antwerpse cafés wordt die aan de klanten gratis aangeboden.Koppermaandag is de dag waarop de gilden in Nederland traditioneel hun feestdag hielden.
***
Er zijn apostelen en martelaren
***
YVES DESMET KOKET?
Wat een leuke tweede vrouw heeft die Yves Desmet van De Morgen toch. Advocate Ann Van De Velde kirt er meestal op los als een kip zonder kop. Tenminste, als we diverse kritische geluiden binnen de Balie van Mechelen mogen geloven.
Deze iedereen omarmende, supersympathieke en toeschietelijke dame zetelt in de Hoge Raad voor Justitie en is de dochter van liberaal ex-volksvertegenwoordiger en oud-schepen Luc Van De Velde.
Nu Yves, zonder het laatste rode lapje fatsoen dat vroeger zijn overtuiging heette te zijn, zich ook openlijk toelegt op superieure spijs en onbetaalbare drank, maakt hij zijn Ann immens blij. Gedaan met pseudo-progressief gedoe. Gedaan met moeilijke televisie op een makkelijke zender. Gewoon pure lust voor het leven!
Lekker met de De Guchtjes op reis om samen de ondermaatse aard van zowat alle anderen onder te zeiken met een scheut verbale vitriool. Bestaat er iets heerlijker? Vanop de luxe loft oordelen dat ‘het leven te kort is om slechte wijn te drinken’ en dan een overbodig stukje uitpersen voor het weekend-magazine, zalig toch?‘Het is van den hond‘, hoor je mensen wel eens zeggen. Neen, het is van Yves, de gelukkigste ‘chien de garde’ die het establishment kent. Vlaanderen mag het geweten hebben.
Pico Bello
***
Grijze haren groeien op geen zotte bollen
***
DRAMA BIJ DE FRUT
Op 16 december (één week voor Kerstmis) hadden 9 collega’s 5 minuten om hun brol terug te bezorgen. Onder hen economist Marc Balduyck, Sabine Deman (onderwijs en medisch), fotografe Arlette Stubbe, cultuurmens Eefje Rampart, literatuurspecialiste Martine Cuyt. Enfin, allen serieuze en vakbekwame journalisten.
De directie volhardt in de boosheid: de leesbaren (!), de goeie aan de deur zetten. Alleen gepatenteerde gatlikkers en Ploert-aanbidders mogen blijven bij de Frut. Daar zijn nu meer chefs-producteurs dan werkbijen.
M
***
Met eendracht wordt het huis gebouwd, met tweedracht stort het in
***
REACTIES
Wij kregen veel reacties over de nieuwste golf van ontslagen bij Concentra.
‘Ze gaan erop vooruit. Wij kregen indertijd zelfs die vijf minuten niet meer.
Volgens mij allemaal (bekwame) journalisten, die ze nog gauw met brugpensioen kunnen sturen (als ze zouden willen), de rotzakken’
. C
***
Een apothekertje dat aardig is, maakt van een stuiver dat een gulden waardig is
***GATLIKJOURNALIST 2011
In dit nummer leest u de uitslag van de verkiezing van ‘Gatlikjournalist 2011′.
Zoveel kandidaten! Het lijkt wel of er geen redacteurs zijn die nog ‘zelfstandig’ kunnen en willen werken en niet slaafs het knechtje (meidje!) zijn van een of andere partij of politicus.
Veel Gazet van Antwerpen-redacteurs werden voorgedragen, maar ook een ganse reeks broodschrijvers (-sters) van VRT, ATV, VTM delen in de eer.
***
EEN HAAR
Het scheelde een haar of de mooiste gatlikster had het gehaald: Bieke Ilegems was bekroond als meest ijverige Gatlikster-journalist 2011. Geen nood echter, zij doet haar uiterste best om zoveel mogelijk stemmen te halen in 2012.
Jammer van dit schoon kind om die reputatie op de mesthoop te gooien. Weergaloze, kruiperige onderdanigheid. Uitermate geschikt als kandidate op een SP.a-lijst.
Achter Carolien Gennez...
Sinjoor

 

omkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *