1030 Bril – 't Scheldt

1030 Bril

2012 is begonnen, het jaar waarvan dwazen beweren dat dit het laatste jaar van onze planeet zal zijn. Zij baseren zich op de kalender van de Maya’s. Even nog dit over Steve Stevaert die in 2011 zijn ‘annus horribilis’ had. Hij doet me een denken aan Billy Graham, de prediker die de kuisheid predikte voor iedereen maar na elke preek zijn broek liet zakken.

De politieke eliminatie van Steve Stevaert was een zegenvol slot van 2011, zeker als men daaraan de politieke ondergang van Caroline Gennez koppelt: een totaal onkundige pion van SS die eindelijk loon naar werken kreeg. Ze werd monddood gemaakt en kon fluiten naar haar ‘toffe minis-terspost‘. Dat zijn de goede zaken die het rotjaar 2011 toch nog hebben goedgemaakt.

En nu is 2012 begonnen. De crisis blijft zich uitdiepen, financieel, economisch, cultureel. De regering gaat de werkende Vlamingen nog meer belasten. Wij, die wereldberoemd zijn door ons spaargedrag, zullen meer en meer gefnuikt worden. Wouter Beke en Alexander Decroo zorgen daarvoor. De afrekening kan volgen in oktober 2012, wanneer wij als kiezer de stekker kunnen trekken uit de flutpartijen die CVP en PVV geworden zijn, hopend dat zij samen met de SP-a kunnen verhuizen naar lilliputland.

Mitje
is optimistisch omdat zij onze boerderij waar alles meer dan naar behoren draait diep koestert. Onze veestapel floreert als nooit te voren en onze akkers blijken jaar na jaar vruchtvoller te zijn. Het is hard werken, héél hard maar het resultaat is hoopgevend. Dat optimisme van Mitje is mijn hoop voor 2012. En ik tracht dat op jullie over te brengen.

Ik ben enorm trots om als eenvoudige boer mee te kunnen werken aan een Vlaams tijdschrift dat remloos elke waarheid publiceert die door de andere klassieke pers kundig wordt verzwegen. Hier lees je datgene wat anderen handig achter een scherm van liegen en bedriegen verbergen. Dat is mijn grote hoop voor 2012. Nog meer lezers van ‘t Scheldt. Wij gooien geen medewerkers buiten, een week voor Kerstmis zoals bij de GvA. Neen. Onze collega’s hebben een te grote verbondenheid met de waarheid. Wij zullen er voor zorgen dat u correct op de hoogte wordt gehouden door de waarheid te publiceren.

Ik sluit dus af met deze wens: 2012 kan alleen maar beter worden. Dus geniet allen van een hopelijk vreugdevol 2012.
Lectori Salutem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *