ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1029 Act II – 't Scheldt

1029 Act II

Ergün Top, de Uber-Turk van de Brederodestraat, voelt zich onbegrepen. Als een grijze wolf huilt hij in het bos. Zijn voormalig vriendinnetje Güler Turan is nu een ongesluierde Schepen in Antwerpen, terwijl hij met zijn o zo gekoesterde imago wegkwijnt in kleinerende krantenartikels over ordinaire burenruzies. Latere relaties liepen ook stuk waardoor Ergün zich chronisch bedrogen voelt.

Of gaat het hier eerder over zelfbedrog? Toen hij als adviseur zijn toenmalig premier Leterme de Armeense genocide deed relativeren, klonk er een verontwaardigd ‘Hoezo?’ in de richting van de latere Oeso-man. De gekrenkte adviseur mocht opkrassen en bleef verder onopgemerkt in de gemeenteraad wat zitten mokken. Het getuigt niet van Top-niveau om als politiek werkzoekende de N-VA te verwarren met de RVA en via de media onbeschroomd te lopen solliciteren. Hij beweert een hekel te hebben aan kartels, zelfs aan drugskartels. Dat zullen ze in de Brederodestraat en omgeving graag horen, hoewel de meeste bewoners daar hem inmiddels niet meer kunnen horen of zien.
De zich opjagende vrouwenhater/-liefhebber vervloekt bijgevolg de Antwerpse christendemocraten omdat ze de socialisten op één stadslijst naar de kiezer vergezellen. Eindelijk laten ook zij nu het doek vallen over wat een illusie bleek te zijn. De top blijft onbereikbaar, ook in 2018, en in 2024, en in 2030…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *