ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1029 Act 6 – 't Scheldt

1029 Act 6

Meneer Hoflack, kwatongen beweren dat u de VRT verlaat en overstapt naar uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts omdat u naast de functie van hoofdredacteur van de nieuwsdienst greep die naar Luc Rademakers is gegaan? 

Dat is gelogen en bovendien is het niet waar! Mijn secretaresse heeft mij zojuist nog eens gezegd – met tranen in haar ogen! – dat ze mij meermaals per dag zal missen! En op alle plaatsen…
Wie is trouwens die Luc Rademakers waarover gij spreekt? Ik ken die mens niet! En bovendien: ik ga bij B&L de opstart van een televisieafdeling leiden: het enige boek dat het waard is gelezen te worden, is het boek dat al op tv geweest is. Of geschreven werd door een televisiemaker, natuurlijk…Hoe goed kent u het boekenvak?
Ik heb jaren ‘Humo‘ en ‘Bonanza‘ volgeschreven onder allerlei pseudoniemen!
Iedereen weet toch dat dat ruimschoots volstaat om daarna alles van bedrukt papier te weten. In alle geval meer dan genoeg is in dit land van Kerk en Kapitaal!
Of gelooft gij misschien alles wat in al die dikke boeken staat? Uw collega Leo de Haes beweert…
Leo de Haes is een ouw peeke die beter voor de klas was blijven hangen! Ik vind het beledigend dat u hem een collega noemt: hij kent niks van televisie! Als dat onnozel uitgeverijtje van hem, Houtekloot of zoiets, niet toevallig de vertaalrechten op ‘De wereld van Sofie‘ had verworven, zou De Haes nu zijn eten zoeken in de vuilnisbakken rond de Midi
En nu gaat ge beginnen over André van Halewyck zeker? Ik zal u voor zijn! Die is ook uitgeteld! Het is mijn ambitie om nog voor de volgende boekenbeurs in zijn zetel te zitten!
Gij hebt toch zeker al wel gezien dat zijn auteurs bij ons op de stoep staan aan te schuiven om hun brol bij ons te laten uitgeven?
Hoe zou dat komen, denkt ge? Kunt u het ons vertellen, meneer Hoflack?
Weet ge wat ge daar krijgt als ge toevallig ‘s middags met hem een klapke hebt te doen? Dan laat hij broodjes halen bij Germaine, achter de hoek op de Diestsevest! Terwijl toch iedereen weet dat ge in Leuven meer dan uitstekende lunchgelegenheden hebt. Er zijn er zelfs waar dat ge… Maar goed! Daar ging het nu niet over…
Ge moet uw auteurs een beetje soigneren, hé! En maak nu maar rap dat ge weg komt! En zie dat ge volgende keer een afspraak hebt.
Ik ben een druk bezet en een belangrijk man, ziet ge dat niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *