ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1028 JvE – 't Scheldt

1028 JvE

Wat moet het een opluchting zijn voor de Antwerpse christendemocraten om eindelijk toe te geven helemaal iets anders te zijn dan wat ze de laatste jaren zo krampachtig beweerden?

Het weze ze vergeven, want zoveel hypocrisie houdt geen normaal mens vol. Hoe bevrijd zullen ze zich voelen dan toch met hun donkeroranje kant uit de kast te komen en toe te treden tot de kaste van de vroegere socialisten?
Mystiek huwelijk of vulgair overspel? Aangezien ze de voorbije 5 jaar van de legislatuur toch al zonder gemor zowat alles goedkeurden wat de rode broeders hen voorschotelden, volgt er nu heus geen baanbrekende stijlbreuk.
Nog meer fietspaden die onverhoeds tussen je benen opdoemen, nog meer de aaibaarheid van onze allochtone buren als suikeren realiteit versjacheren en nog meer uitpakken met het gezwets ‘deel uit te maken van het grotere verhaal’.
Marc Van Peel was als Antwerpse versie van Michel Daerden toch al eenVAN PEEL halve socialist, zeker toen hij als ACW‘er de kost verdiende.
Met hem als Personeelsschepen telde de kleine ambtenaar echter plots iets minder mee.
In zijn korfje voor Patrick brengt hij het vakbondskeffertje Skender Baleci mee. Deze Albanese ‘patron pour la vie’ van de Christelijke Centrale voor Openbare Diensten gelooft ook in positieve verhalen. Bovenal gelooft deze hobby-politicus dat hij mee aan de touwtjes van ‘t Stad trekt. En Philip Heylen mag als diva opnieuw de culturele podia beklimmen. heylenEindelijk zullen de linkse bobo’s hem graag zien. Was hij niet de gelovige politicus die er ooit voor pleitte om de leegstaande kerken in moskeeën te veranderen?
In de vermolmde lokale besturen van de CD&V schuifelen enkel nog uitgebluste oudjes rond, die eerst hun looprekje moeten opstarten en vervolgens hun gebit proberen inbrengen, om dan hun systematisch genegeerde stem uit te brengen over deze versmelting met ‘de sossen’.Weinig problemen dus voor de Havenschepen. Omringd door zijn lijfeigenen met een lijfgeur plonsen deze politieke contortionisten zich vrolijk in de rode vijver.
De ‘stedelijke stabiliteit’ als heilige graal van de Stadspartij.
Enkel rechtse verzuurden kunnen hier tegen zijn, luidt het.Verder blijft dit verhaal eerder kleurloos, zij het niet geheel geurloos.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *