ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1028 Hfd – 't Scheldt

1028 Hfd

verlichte

‘De resultaten van de (Franstalige) peiling die deze week sommige delen van de Vaderlandsche pers haalde (tot ook de regimemedia haar niet meer konden negeren), zal niet weinigen slapeloze nachten hebben bezorgd en – naar we hopen! – nog wel even nazinderen in tal van tricolore geesten…

Voor het eerst naderen de zgh. V-partijen in romp-Vlaanderen de magische grens van de absolute meerderheid!
Tel maar na: 39.8 % voor de N-VA en 8.4 voor het VB. LDD kwam niet (meer) voor in het eindresultaat en dat is dan jammer. Maar zelfs als we rekening houden met een foutenmarge van drie percent zijn dat verbluffende cijfers. Niet in het minst omdat de CD&V de 13 procent niet meer haalt, nog een dik percentpunt minder dan de partij van Tobback, Gennez en… ja, wie nog eigenlijk?

Straks meer ministers dan echte kopstukken (of wat daarvoor moet doorgaan).

Inderdaad, de partij van Bart de Wever wordt naar het heet slapend rijk. Maar de vraag blijft hoe zij die zwellende populariteit politiek gaan kunnen verzilveren. De volgende verkiezingen – zoals het zich laat aanzien – zijn immers die voor de vernieuwing van de gemeenteraden in oktober van 2012.

Wat kan het de Vlaams-nationalisten baten daar een klinkende overwinning te behalen? Het is weliswaar een bestuursniveau dat dicht bij Jan met de bekende pet staat, maar de hefbomen van de macht, waarmee iets ten goede kan gebeuren voor dit arme land en zijn bewoners, liggen beslist elders. ‘Rioolputjespolitiek’ hoorden we een andere Bert ooit meermaals sneren, en hij had niet geheel en gans ongelijk…

De achteruitgang van het Vlaams Belang – zelfs als we rekening houden met het feit dat de partij in peilingen bijna steeds slechter scoort dan in de werkelijkheid – lijkt ondertussen nog niet echt gestopt. Hoe zou het ook kunnen?

Het is niet door haast voortdurend te preken voor eigen parochie dat daar meteen verandering in zal komen, hoe knap naar vorm én naar inhoud een Annemans of een Dewinter ook hun best blijven doen.

En de bokkensprongen van de veronderstelde wonderknaap Johan sanctorumSanctorum overtuigen al helemaal niemand.

De man is weinig meer dan een ongeleid projectiel waarvan niemand weet welke richting hij morgen zal uitschieten of waar hij overmorgen zal terecht komen.

Hij lijkt dan ook gewoon een vervelende mug te zijn op het Vlaams behang, van wie het gedrag en het discours meer storen dan baten.

Een gratis (!) goede raad: kunnen ze op het Madouplein hem niet beter cadeau doen aan een van de tegenstanders?

 

In zijn kleerkast vol pseudoniemen, aliassen en driedubbele identiteiten kan beslist nog een roze of lichtblauw kostuumpje gevonden worden dat hem min of meer past: lol gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *