ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1027 Bril – 't Scheldt

1027 Bril

Een grijsbruine miststreep trok gisteren een definitief einde onder de horizon van een overzonnige warme november. De dodenmaand werd adequaat uitgeleide gedaan. Natte dagen zijn op komst, kil en duister. Zo kan je ook het einde beschrijven van een carnavaleske bedoening die de ganse regeringsformatie geweest is.

Nog erger kan je het vervolg ervan verwachten. De natuur is onverschillig wat ons betreft. Haar eigen weg banend, moeten mens en dier volgen. Zo is het ook met de huidige toekomst van dit apenland. Mijn vader leerde me als kind alle tekenen van de natuur te lezen. Op die manier kon men zich beter wapenen tegen moeilijker tijden.
Vooral dieren hebben die gave. Zij passen zich aan naargelang zij de natuur in de toekomst aanvoelen. Die gave heeft de mens voor een groot deel verloren. Wij kunnen enkel voortgaan op een malicieuze nationale pers en andere ‘duidende’ media. Vrolijk word je er niet van. De winter is begonnen en de koude zal stilaan zijn greep op ons land verstevigen.
De regering die ons te wachten staat zal nog erger zijn dan wij kunnen vrezen. Aan het hoofd ervan komt een vrouwelijk gecastreerde stier die op TV komt zeggen dat hij gaat trachten de Federale tekorten weg te ‘drinken’, want alles ‘likt’ op tafel, zo zegt hij, zich viezer voordoend dan mijn welopgevoede huisdieren. Mijn Mitje draaide vlug de knop om en keek liever naar ‘Komen Eten’. De stupiditeiten van dat programma waren een heerlijkheid tegenover de zichzelf prijzende nieuwsdiensten van VRT en/of VTM.

Kranten kan je bij ons nog enkel vinden op de bodem van onze papegaaienkooi waar ze datgene opvangen waarvoor ze best geschikt zijn: dierlijke uitwerpselen. De Standaard is de beste om zo iets op te vangen. Zelfs na een week in de kooi zie je eigenlijk nog geen verschil tussen hun inhoud en de nieuwe deklaag. GvA is ook zéér goed hiervoor, maar die vind je elke week minder en minder. Als we uitzonderlijk ‘De Morgen‘ gebruiken, was het gisteren en ‘Het Laatste Nieuws‘ heeft enkel als voordeel dat hun felle kleuren niet op het gat van onze papegaai overgaan.
Lezen doen we die rommel nooit, want de nationale pers is zoals de toekomstige regering: klaar om ons volledig uit te persen.
Boer Bavo
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *