ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1025 J.S. – 't Scheldt

1025 J.S.

Dag Roger,

Bedankt voor al wat ge ooit geschreven hebt, en een voorbeeld zijt geweest voor jonge journalisten. De eenvoud van uw schrijfwijze ging samen met een diepe doordachtzaamheid, en een groot hart voor het volk en de stad waar ge zo van hield, Wij van ‘t Scheldt, zijn geen grote literators, oemda we te weinig naar t school zijn gewest. Maar als ik het voor het zeggen zou krijgen, beitelde ik oep oewe grafsteen: Liever gehaat voor mijn waarheid, dan geliefd voor mijn leugen, dixit Herman Teirlinck, en dat was ook zo voor u. Vlaanderen en Antwerpen, en die van ons, nemen afscheid van een groot schrijver en denker. Bedankt voor alles, mijn lieve vriend, en rust in vrede.
Jan V.
*
Beste Roger,
Ik ben in shock. Ik kan het nog altijd niet geloven. Een lieve, competente, getalenteerde collega heeft ons verlaten. Ik herinner mij graag onze babbels in het binnentuintje van de ‘oude’ gazet. Jij met je sigaartje. En je trots over je kleindochtertje. We gingen zeker nog eens een koffietje drinken samen.
Roger, jouw menselijkheid heeft jou waar-schijnlijk genekt bij GVA. Wat was er mis met een menselijk sms’je met Marie Rose Morel? Je hoefde niet eens een fan te zijn van haar of van haar moeder die de gazet ‘terroriseerde’.
Eén van de beste pennen van Vlaanderen heeft ons verlaten. Niet te vergelijken met de sensatie-onnozelaren die dagelijks het papier bevuilen.
Respect! Ook voor je gezin van wie je zo zielsveel hield. En de poes… Gaat die nu nog eens bij de buren logeren?
Zo oneerlijk! Van Loon met zijn 2 keer 20 miljoen frank heeft zelfs geen steenpuist op zijn kont. Sorry, dit is ongepast…
RIP
Een ex-collega
***
AAN ‘t SCHELDT
Beste,
Door Limburgs Socialistisch Krapuul aan de deur gezet’, schrijft U.
Proficiat dat U de vinger op de wonde durft te leggen. Zelden een zo eerlijk en rechtschapen en gedreven journalist gekend…!
Met beleefde groeten;
Marc Hendrickx, Volksvertegenwoordiger.
***
Geachte redaktie,
helaba, niet elke limburger is socialistisch crapuul hé.
Groeten, Kris
***
Beste,
Merkwaardig : Ook ‘GVAmeldde dit. Omdat er echter een aantal stouteriken op het artikel de terechte reactie geplaatst hadden dat Roger van Houtte ontslagen was door GVA, werden alle reacties verwijderd, en de rubriek afgesloten. Fraai! Freedom of speech!
http://www.gva.be/antwerpen/oud-gva-journalist-roger-van-houtte-overleden.aspx
***
Bert,
Heb op GvA nog samengewerkt met hem. Inderdaad een opmerkelijke man.
Jan
***
Wij hebben met Roger, samen met Joke, enkele etentjes gedeeld: in ‘t Palinghuis (waar u de chocolademousse zo lekker vond) met nog een GvA-medewerker en een paar maal in ‘De tien eilandjes’. Ik kon u blij maken met een Winkler Prins encyclopedie. ‘Mijn dochter zal die goed kunnen gebruiken…’, zei u.
Op een Rederijkersavond sprak u, samen met de betreurde en eveneens op een schandalige manier aan de deur gezette Pamela Hemelrijk, professor dr. Bob Smalhout over ‘De vrijheid van de journalist‘.
U had het plan om een vaste rubriek over de burgemeester van Antwerpen te schrijven en er is zelfs een poging geweest tot een stripverhaal samen met tekenaar Sam.
Ik kon altijd beroep op u doen want u was een wetenswaardigheidsbibliotheek. En bovendien had u een gezonde dosis humor, Antwerpse humor.
Op een der eerste persconferenties die ik bijwoonde sloot u aan op een vraag van mij met ‘Mijn collega…‘ Daar ben ik u altijd dankbaar voor geweest.
De lezers van ‘frut’ missen u niet meer: zij hebben afgehaakt. Gedegouteerd. Jammer dat er geen opvolging is.
Bert Murrath

roger schaar

‘Door Limburgs Socialistisch Krapuul aan de deur gezet’, schrijft U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *