ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1025 Dirty – 't Scheldt

1025 Dirty

Reeds meer dan twee jaar schreeuwen we het van de daken. De door de Antwerpse belastingbetaler gespijzigde vzw Antwerp Headquarters werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken.

Poenpakkerij ten koste van de belastingbetaler met belangrijke voordelen voor enkelen, dit dankzij de domheid van onze stedelijke bewindsLUI; Robert Doordrammer & Cie, die in de val van listige Luwel van de Kamer van Krothandel getuimeld zijn.
Een paar dineetjes kostte het, en zatte Robert was verkocht. Bedoeling van dit vehikel was: buitenlandse investeerders (hoofdkwartieren) naar Antwerpen halen.
Mooi zo.

Tientallen keren heeft deze duistere club haar successen aangekondigd.
Zo luidde het in een perscommuniqué van 28 april 2010 nog triomfantelijk: ‘Momenteel lopen daarnaast nog 50 potentiële investeringsdossiers. 24 hiervan kunnen op korte termijn gerealiseerd worden, 26 andere op langere termijn. Deze cijfers tonen aan dat we de komende jaren heel wat nieuwe internationale bedrijven zullen mogen verwelkomen in Antwerpen’.

Ook in het jaarverslag 2010 dat in juni 2011 verspreid werd, wordt nog steeds uitgepakt met stevige vooruitzichten: 10 dossiers met in totaal 480 arbeidsplaatsen zullen in 2011 gerealiseerd worden
(zie www.antwerpheadquarters.be, onder ‘publicaties‘, jaarverslag 2010 pagina 15), voor 2012 en 2013 worden dezelfde resultaten voorspeld.
Inmiddels blijken deze leugens niet meer vol te houden. Zoals ‘t Scheldt en ieder ander zinnig mens voorspeld had.
Want hoe klinkt Robert op 30 september 2011 – amper drie maanden later – in een nieuwe persmededeling?
Helemaal anders, de gladjanus. Geniet u mee:
‘De Stad engageert zich verder om via Antwerp Headquarters een duurzaam investeringspromotiebeleid uit te bouwen. Het aantrekken van nieuwe investeerders naar onze stad is immers een traject dat een lange zaai- en kiemtijd vergt en waarbij er op lange termijn gedacht en gehandeld moet worden wil men een goede oogst binnenhalen’.

Anders gesteld; vergeet het, die aangekondigde resultaten voor 2011, 2012 en 2013. We kunnen het niet. En we houden u, domme belastingbetaler, aan het lijntje.
Nu doen we alsof we heel selectief zijn in het aannemen van nieuwe investeerders. ‘t Zijn er zoveel, moet u weten, We zijn aan ‘t zaaien gegaan. Tot na de verkiezingen. Uilskuikens.

In bochten nemen zijn SociaLISTEN altijd goed geweest. Denk maar aan de Lange Wapper.
Het is inderdaad duidelijk dat Robert & Cie hopen dat er voor de verkiezingen geen polemiek ontstaat rond zijn project, zijn geldverkwisting, zijn leugens en zijn bocht.
Wij van onze kant weigeren verdere commentaar te geven.
We hebben dit schandaal al genoeg aangeklaagd. Met belastingsgeld van de Antwerpenaar hebben enkelen (Luc L. en zijn kornuiten) zich vetgemest, en werd de bevolking een rad voor de ogen gedraaid.
Indien onze politici dit laten betijen, dan zitten we binnen de kortste keren met een schandaal waarmee het Vieze Kaarten Schandaal kattenpis is.
Wie snuist de rekeningen van deze vzw eens na?

Er is door Antwerp Smetquarters al 1.4 mio euro opgesoupeerd. Welke politicus durft? Wat hebben Groen! en het VB te verliezen?
Een door de stad gespijzigde VZW eens effe doorlichten, moet toch kunnen?
En … moeten we leugens in een jaarverslag aanvaarden (cfr. de ’50 dossiers’).
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *