ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1024 Bril – 't Scheldt

1024 Bril

Hij is gelukkig getrouwd en de trotse vader van 3 kinderen.

Manuela, een Cypriotische schone, uit het Griekse deel natuurlijk, is zijn lieve echtgenote. Mitje en Manuela zijn goede vriendinnen die regelmatig samen deelnemen aan sociale buurtactiviteiten. Fousto en ik houden ons daar niet zo mee bezig. Wij houden meer van een korte bierpauze bij ‘de Manu, cafébaas van ‘Den Engel in ons dorp. Een zalig bruin soort stationscafé uit vroeger dagen, waar het heerlijk toeven is. Een kaartje trekken of een ‘chapeauke’ spelen met de pokerteerlingen zijn meestal onze geliefkoosde verpozingen.
Waarom is mijn interesse in Fousto nu plots zo gestegen?
Dat heeft uiteraard alles te maken met de europerikelen en het faillissement van zijn land. Griekenland, waar de basis van onze West-Europese beschaving lag en nog ligt (sic), is inderdaad zo goed als failliet. Fousto zag ik altijd als een gedreven werker.
Nu moet ik dat beeld toch even bijstellen. Want ik ben hem meer in het oog gaan houden… en kwam tot de bevinding dat hij eigenlijk niet uitblinkt in werkdrift. Hij pakt alles aan zoals de tijd. Rustig en meevloeiend. Niets is dringend en alles kan worden uitgesteld. Na een zekere tijd begon ik hem meer en meer te beschouwen als een luierik. Hard werken is aan hem niet besteed en boerenwerk waar uitstel meestal tot afstel leidt is zeker niet zijn uitverkoren bezigheid

Gisteren kwam Fousto even langs gelopen. Ik was driftig bezig want ik had weer problemen met mijn hooi wegens een halsstarrig haperende riek. ‘Verdomd rotte riek… straks breek ik u in stukken…’, vloekte ik meer buiten- dan binnensmonds. Fousto, die een beetje slechthorend is, had een West-Vlaamse ‘G‘ bij het derde woord van mijn vloek verstaan en was razend weggelopen.
Ik weet niet hoe ik dat nog goed kan maken. Misschien toch een paar Griekse Eurobonds kopen?.
Boer Bavo
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *