ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1024 Act 6 – 't Scheldt

1024 Act 6

‘We worden door het kabinet bang gemaakt dat het licht uitgaat als we uit de euro stappen. Natuurlijk kost dat geld, maar ik wil weten of een terugkeer naar de gulden ons op termijn juist niet meer oplevert’, zo bevestigde Wilders in de krant De Telegraaf (11/11).

Wilders zegt nog bezig te zijn met de keuze van het onderzoeksbureau. Als blijkt dat Nederland baat heeft bij een terugkeer naar de gulden, dan wil de populistische politicus een referendum over dit onderwerp. De actie van de PVV zet druk op de coalitie van rechtsliberalen en christendemocraten, schrijft De Telegraaf. De minderheidsregering, die steun van de PVV krijgt, hangt extra miljardenbezuinigingen boven het hoofd nu het door de eurocrisis economisch steeds slechter gaat. Begin volgend jaar wordt over nieuwe ingrepen de knoop doorgehakt. Dan moet ook het PVV-onderzoek rond de euro klaar zijn. Wilders spreekt tegen dat zijn initiatief als breekijzer kan dienen bij die onderhandelingen. ‘Dit onderzoek is niet bedoeld om het kabinet te laten vallen. Het heeft niet direct te maken met eventuele komende bezuinigingen‘, zo citeerde de krant hem.

Ik stel voor om de “diamantgulden” terug in te voeren in Antwerpen en/of Vlaanderen zoals vroeger (tot in de jaren 80) Groetjes, Steentje.
Zie pagina 9: De Diamantgulden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *