1023 Bros – 't Scheldt

1023 Bros

De doorsnee staatsomroepambtenaar of – contractueel vertoont een op zich bizarre mix van pertinente onbekwaamheid, ordinaire domheid, manifeste luiheid en gauchistische vooringenomenheid. Het is dus op de eerste plaats de schuld van de zgh. Vlaamsgezinde (en a fortiori van de Vlaams-nationale partijen) dat zij nu al decennia hun spelletje kunnen blijven spelen.
Van de groenen, blauwen en roden vinden we het doodnormaal dat ze zich kwispelstaartend en likkebaardend naar de studio reppen op afroep: zij behoren tot de club en vertonen dezelfde stalgeur en kunnen alleen maar garen spinnen bij de voorkeursbehandeling die zij mogen verwachten.
De laffe CD&V gedraagt zich ook volgens het geijkte patroon: meestal plat en dociel, heel zelden en volstrekt occasioneel met een individueel spoor van haargroei op de melktandjes.
Maar de N-VA, nog helemaal in het spoor van de VU onzaliger gedachtenis, blijft die Belgicistische en rode Propagandastaffel behandelen alsof het om echte en normale journalisten gaat in een echt en normaal land! Begrijpe wie kan…Lieven Verstraete heeft de fysiek van een onvoorspelbare en superstrenge tuchtprefect in een jezuïetencollege der jaren vijftig van vorige eeuw, maar dat bewijst alleen dat hij zijn sprookjesklassiekers kent en zijn zwarte wolvenpoten met voldoende meel bepoederd heeft. De brave Vlaam ergens in een buitenparochie laat zich daardoor maar wat graag in de luren leggen. De jongen ziet er immers beleefd en fatsoenlijk uit en spreekt (soms) met twee woorden. Daartoe is hij inderdaad perfect in staat, op conditie dat zijn gesprekspartner fractieleider van de groenen in het zgh. Europees Parlement is, een extreem keetschoppend verleden achter de rug heeft en een reputatie van pleitbezorger voor de knapenliefde kan voorleggen.
Ja, wij bedoelen inderdaad het (uiteraard puur toevallig) communistisch crapuul Daniel Cohn-Bandit dat u nog wel kent van de barricaden in de Parijse Boul’Mich of het door bezettende ‘studenten‘ in een stinkende zwijnenstal herschapen Théâtre de l’Odéon anno 1968.
Het is woensdag 26 oktober en vandaag laat Verstraete zien dat hij het kan als hij het wil. En dat daar dus – en daar alleen! – het kalf gebonden ligt: hij wil het anders gewoon niet. Charmant, vriendelijk, meegaand zelfs: het ultieme tegenovergestelde van de hondse toon, de inquisitoriale maniertjes en het voortdurend afbekken en onderbreken dat we dagelijks mogen meemaken en dus zo goed kennen van de Terzake-ankers! Zelfs de meest geborneerde analfabeet begreep meteen dat het hier twee geestesgenoten betrof, twee compadres van dezelfde guerillabende, twee handen op één incestueuze buik…
En dan had er ook nog een ploeg nietsnutten met camera en praatpeer een uitje mogen maken naar het met een aangenaam herfstzonnetje overgoten Brugge om de ongelooflijk belangrijke opening van het Europacollege te verslaan: een sinecure als beloning voor wie braaf zijn rondjes loopt en vlijtig de voorgeschreven huisstijl toepast. Daar aan de Dijver werd een toespraak gehouden door de Italiaanse president, een ex-communist (maar dat is uiteraard ook louter toevallig). Dus kregen we daaruit een resem citaten met als toetje nadien nog wat voorspelbaar banale en vosltrekt inhoudsloze commentaar van een paar mooie jongens en dito meisjes van de toekomstige Europese nomenclatura. Je hoefde niet eens echt goed te kijken om de eurotekens in hun gretige ogen te zien glanzen.
Blasé, cynisch, vroegrijp (en dus ook vroeg rot, naar het zo ware volkse gezegde), wellicht briljant (of toch min of meer) en extreem bereid elk passerend gat te likken waarvan zij vermoeden dat het hen dienstig kan zijn in het bereiken van hun droomloze en louter uit materie opgetrokken ambities. Ooit riepen een stel braveriken de heilige Benedictus uit tot Pater Europae en kardinaal Ratzinger koos voor die naam toen hij zes jaar geleden paus werd. Het wordt hoog tijd voor een serieuze pelgrimsvaart naar diens graf in Monte Cassino of naar de abdij van Fleury aan de Loire waar zijn gebeente uiteindelijk schijnt terecht gekomen te zijn…
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *