ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1021 Hfd – 't Scheldt

1021 Hfd

eva van drielKent u Eva van Driel? Wij ook niet, tot de VTM meende haar aan gans Vlaanderen te moeten voorstellen, wellicht onder het motto ‘Geen nieuws is ooit te petieterig of te onnozel voor Het Vlaams Kabouterland’. 
Eva
is een Nederlandse griet die aanwezig was op de lethale Pukkelpopweide vorige ‘zomer‘. Ze kreeg toen een balk op zich en een of andere vluchtende jongeman stopte en hielp (wie nog?) het obstakel optillen; zo heeft hij ‘mogelijk’ haar leven gered. Eva kreeg nooit de kans om de knaap in kwestie te bedanken en mocht nu met het oog daarop (waarop?) een oproep lanceren via de televisiezender die de Vlaamse dagen kleurt. Van ons mag dat allemaal hoor! Misschien komt er nog wel iets mooi van en krijgt het toekomstig televisiekoppel een eigen praatprogramma met mooie prijzen voor de kijkers die het antwoord kennen op de vraag of bij een verkeerslicht het rood dan wel het groen van boven staat: voor de Nederlands-Vlaamse integratie is ons niks te veel…

Ondertussen in Hasselt: ‘ze‘ kan het niet!
Nu zijn er nog wel vrouwelijke burgemeesters van Vlaamse vlekken allerhande die het ook niet kunnen. Ingrid Pira van Mortsel is ook zo’n specimen. Vraagt u dat anders maar eens even aan iedereen die de laatste jaren nog probeerde op minder dan een half uur door ‘haar‘ gemeente te geraken.
Dat madammeke van Aalst kan het dan natuurlijk weer wel. Ze kan het zelfs zo goed dat ze het van de hoge toren blaast, zelfs in het buitenland.

Maar het Claesdochtertje kan het dus ook niet. Op de pianist zullen we gewoontegetrouw niet schieten, die had nog zo zijn best gedaan om het kind goed en stevig te encadreren: stage gelopen bij en onder Steve GodStevaert, wat later terecht gekomen in de zetel van de opvolger van ‘God, de grijsrode muis Reynders maar die heeft het helaas momenteel te druk met het rijden van toertjes op een eco-scooter…
En dan is er nog de echte sterkhouder achter ons Hildeke: procureur des Konings Marc Rubens. Op het Antwerps parket was hij al berucht voor zijn strenge vorderingen. Nadien werd hij hoofd van de Enquêtedienst van het Comité P en even later procureur van Hasselt. In 2007 legde politierechter Paul Lecocq schriftelijk klacht neer tegen Rubens bij de Hoge Raad voor Justitie.
In het toezichtrapport dat begin 2008 verscheen, heet het dat de procureur zijn Rubensboekje niet echt te buiten ging maar te autoritair was.
Letterlijk staat er dat Rubens zijn bevoegdheden niet overschreden heeft, maar zijn autoritaire stijl kon niettemin een schijn van machtsmisbruik wekken’. Hem werd o.a. verweten dat hij een subsitute (die volgens hem te traag werkte) ‘bureau-arrest’ gaf, zodat ze niet meer naar de koffiepauze mocht!
De Hoge Raad vond dat – jawel! – ‘wat schools’ en ‘betreurde dat het probleem niet op een andere manier kon worden aangepakt’. Men verweet Rubens ook dat hij ‘vaak eigengereid, wantrouwig en soms vernederend omging met zijn personeel en onvoldoende oog had voor de vervrouwelijking van het korps’.
Ook zou de werkdruk te hoog zijn en Rubens zou geen rekening houden met opmerkingen van zijn substituten. Gevolg zou – volgens de klacht – ‘kampvorming‘ zijn. Kortom, een fijne meneer om voor te werken!

Het is deze poulain van de voor corruptie veroordeelde vrijmetselende affairist (Ibramco, Uniop, Agusta e.a.) Willem Werner Hubert Claes – ‘zeg maar Willy’ – die van mening was dat op de Pukkelpopweide van die andere nette meneer Chokri Mahassine, lid van het Vlaams Parlement, niets uit de haak was: alles even piekfijn ok, beste mensen, en vergeet niet een bedragje over te schrijven naar het steunfonds, dankjewel! Het is dit rode creatuur die nu eens al zijn justitiële en andere duivels zal gaan ontbinden tegen de klokkenluiders bij de Hasseltse politie.
En wat is nu de gemeenschappelijke factor tussen al deze brave lieden en sympathieke borsten? Juist: hun lidmaatschap van de meest corrupte, meest aftandse, meest verworden politieke partij van dit apenland: de gewezen socialisten.
hilde claesHet begint echt wel een beetje te stinken, daar in het bronsgroen eikenhout… Maar het is nog niet helemaal gedaan: op bevel van de allerhoogste regionen van de partaai (wij bedoelen de echte machthebbers, dus niet die lachwekkende dwaze geit van Mechelen die droomt van een leuke portefeuille of de Kleinen Tobback die toch nog wat boterhammetjes zal moeten eten, wil hij kersen blijven eten met de echte grote heren) moet nu ene Robby Scaut kabinetschef (lees: kinderoppas) gaan spelen van Hildeke. Het meisje is de laatste weken ocharme van de ene zenuwcrisis naar de andere gesukkeld en alles laat voorzien dat ze een dezer onder de ‘werk-druk’ zou kunnen bezwijken. Dat kan en dat mag echter niet gebeuren, zoveel is zeker. En een scout is toch goed voor minstens één goede daad per dag, nietwaar?
claes gehuwdMet de papa van Hildeke gaat het ondertussen beter dan ooit! Niet alleen is deze olijke knaap een jaar of zes geleden hertrouwd met een frisse bie die achttien jaren jonger is dan hij, maar hij heeft blijkbaar nog niet genoeg functies binnen gereven voor op zijn toekomstig doodsbericht. De kleine man met de grote oren is heden ten dage machtiger dan ooit, niet enkel achter maar regelmatig ook voor de schermen. Zo werd hij op 12 oktober a.s. benoemd tot voorzitter van de Vlaamse Universitaire en Hogescholenraad (VLUHR). Het Limburgs genie is immers enige kandidaat.

Vivat de democratie en geeft ons allemaal nog een pint!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *