ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1021 Even – 't Scheldt

1021 Even

VOLGEND DUBBELNUMMER

Het nummer 1022 loopt van 25 oktober tot en met 7 november.
***
Hongerige honden eten wel beslijkte worsten
***
HET CLAEST…
Wel Bert, als het Claest in Limburg loopt het fout, of het nu om Willy, Hilde of Ellen gaat. Misschien ook eens kijken wat Claes Vaak juist uitspookt, of wordt dat anders geschreven? Groetjes
Marc
***
‘n Dwaas vind altijd ‘n groter dwaas om hom te bewonder.
***
DUBBELE COLUMN
Deze week bieden wij u een dubbele column aan van Prof. dr. Bob Smalhout.
Wij danken hem én de krant De Telegraaf voor hun toestemming tot overname.
***
Eikels worden bomen
***
REACTIE OP INTERNET
Zo gaat dat in Limburg…
Dit schrijft ons een abonnee: ‘Maar er zijn ook nog institu-ten die ze niet onder hun controle hebben, zoals Wikipedia. Daar zal de Willy voor altijd gecategoriseerd zijn als een fraudeur. Zie: http://nl.wikipedia. org/wiki/Categorie: Belgisch fraudeur
***
Oude kraaien zijn kwaad te vangen
***
LITERAIRE PRIJZEN
Het is opmerkelijk dat bij onze literaire prijzen vaak auteurs bekroond worden die niet vies zijn van vulgaire uitdrukkingen. Er wordt de lezer niets meer aan de verbeelding overgelaten. En dat noemt men dan ‘klare taal’.
Vijftig jaar geleden gebeurde de verkiezing anders. Nochtans was de winnaar van een literaire prijs meestal lichtelijk voorspelbaar.
De literaire prijs werd toen nogal eens toegekend aan diegene die dat jaar geen deel uitmaakte van de jury…
Marcel Brocatus
***
Hoe edeler boom, hoe buigzamer tak
***
NOG EVEN DIT:

In nr. 970 van 14/9/2010 (een jaar geleden) schreef Karel Anthonissen: Daarnaast zal met Dexia ook de Gemeentelijke Holding en de aandeeltjes van honder-den gemeenten nog verder afgeslankt worden tot ‘bijna niets’. Ze hadden beter ‘t Scheldt gelezen.
Onze abonnees wisten het.
***
Die in ‘t riet zit, maakt pijpkens
***
BART DE WEVER
Op de dertigste verdieping van het Sheraton-hotel aan de Rogierplaats in Brussel stelde uitgeverij Pelckmans het nieuwste boek van Bart de Wever Werkbare waarden‘ voor.
Het werd een originele voorstelling: waar een vorig boek een inleiding kreeg van Marc Reynebeau, koos Bart de Wever of de uitgeverij om de inleiding te laten schrijven door Tom Naegels, die zich in gans Vlaanderen overal hoogprijst en die ondanks het ontbreken van enig literair talent zich elleboogwringend naar voren wurmt.
Wee wie hem niet op een torenhoge piedestal plaatst. In zijn toespraak bezigde hij 43 maal het woordje ‘ik‘, daar-mee nadrukkelijk beklemtonend waar het hem altijd om te doen is: ‘ik‘.
Bart de Wever verklaarde dat hij telkens beroep deed op iemand die het niet eens is met zijn denkbeelden. In dit geval wat een geluk. Katelijne bespreekt in een volgend nummer het boek.
Adriaan van Gansen
***
Spinnenkoppen zijn geen struisvogels al hebben ze lange poten

blind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *