ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1021 Act IV – 't Scheldt

1021 Act IV

ANTWERP HEADQUARTERS

en de winnaars zijn…
Nu Antwerp Headquarters drie kaarskes uit mag blazen en inmiddels ruim 1,3 miljoen euro erdoor gejaagd heeft – waarvan de helft uw belastingsgeld – is het moment aangebroken om de winnaars bekend te maken.
Op de eerste plaats: de drie gelukkige personeelsleden. Samen goed voor een bezoldiging van… 257 000 euro jaarlijks! U leest het goed. 85 000 euro per hoofd, of 7 000 euro per maand. Weliswaar sociale lasten inbegrepen. Aangezien één van de drie klein grut is, kunt u raden dat Wim VDA en Bart VC behoorlijk vetgemest worden.
Op de tweede plaats: de Kamer van Koophandel. Ze verhuren een gebouw (dat ze ondertussen zelf gebruiken) waar Antwerp pretquarters eigenlijk geen nood aan heeft. Ze mogen ook boekskes uitgeven waar Antwerp Smetquarters dan voor gefactureerd wordt. Goed voor 127 000 patatjes. Merci! Luwel de Gruwel glundert.
Op de derde plaats: Directeur Dirkie Diels van ‘t stad, die overal – niet gehinderd door enige kennis van zaken – uit de nek mag gaan kletsen over ‘zijn‘ vehikel.
Ondertussen groeit de animositeit over ‘t uitblijven van resultaten.
Welke politicus stelt eens ernstige vragen?
Of wacht men tot de verkiezingsstrijd?
Voor de geïnteresseerden, in het jaarverslag staat het doel voor 2011: 10 investeringen en 500 nieuwe jobs.
Nog 3 maanden te gaan,
Jan & Els
***
PATRICK IN PROMOTIE
Op 22 oktober organiseert het Platform Antwerpse Sociale Huurders (PASH) in zaal Extra Time in Hoboken opnieuw de Dag van de Sociale Huurder. Gastspreker is Patrick ‘Poetin‘ Janssens die uitgebreid komt vertellen over zijn boek ‘Voor wat hoort wat‘. Tijdens deze zelfpromotie heeft de man die ‘het nog niet over de verkiezingen van 2012 wil hebben’ het over sociale omgangsnormen. Zal hij daar dan de aanwezigen wijzen op de huurachterstand bij de sociale huisvestingsmaatschappijen in vooral Antwerpen, Gent en Ronse?
Zal hij dan de aanwezigen willen aanhoren over hun samenlevingsklachten?
Zal hij de moed hebben om deze twee problemen met elkaar in verband te brengen? Of zal hij de mensen vertellen over zijn leuke webstek www.burgemeestervanantwerpen.be
vol leuke dingen die hij heeft beleefd in de leuke Stad van A en die toch wel een leuke cent moet kosten.
Of gaat hij ook promotie maken voor het boek ‘De terugkeer van de dwarsliggersvan Erik de Bruyn en diens webstek www.roodlinks.be?
Daar heeft men het al eens over de eerste Belgische verkiezing met meervoudig stemrecht in 1894. Toen zaten de socialisten nog in met sociale achterstand. Tegenwoordig worden ze in verband gebracht met riante opzegpremies, met het monddicht maken van klokkenluiders en met het achteruitstellen van autochtone arbeiders bij het zoeken naar een sociale woning.
Voor wat hoort wat !
Johan Steels

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *