ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1020 Bros – 't Scheldt

1020 Bros

Deze jurist studeerde ooit ook nog wat management en was in het begin van onze eeuw een viertal jaren ‘communicatieverantwoordelijke jongeren’ bij de Fortis-bank.

Dat is toch zo iemand die hele of halve minderjarigen ertoe overhaalt het geld dat ze van hun ouders, grootouders kregen en/of eventueel zelf verdienden met wat klusjes en karweitjes, aan de bank af te staan? In ruil waarvoor dan diezelfde bank geld eist voor ‘het beheer’ ervan – maar dat is een ander verhaal! De geldjongen is dan bij de sp.a terecht gekomen: daar kan hij wel aan doen en dat is een uitstekende keuze!
Vraag het anders maar aan godje Steve, corrupte Willy, poenverbrander Frank (die er nu vanonder muist), de pecuniaire octopus van Oostende of het PAARDklein gegeneerd achterlichtje dat al nachten wakker ligt van een toffe portefeuille en daarvoor werkelijk tot alles – ook en vooral het ondenkbare! – bereid is…
Kurt heeft zichzelf voorlopig veilig geparkeerd bij de andere slaapkoppen in het zgh. Vlaams Parlement (waarbij ‘zogeheten‘ van toepassing is op het adjectief en het substantief).
Hij kijkt daar nu de kat uit de volgende coalitieboom en zal – net als de anderen die ook geroepen worden – met veel elegantie desgewenst de ommezwaai maken van het regionale naar het federale niveau, ook al hebben beide kikkerpoelen met niveau niet veel te maken.
Deze 41-jarige Streber is vorige week in zijn pc geklommen (of heeft daartoe opdracht gegeven aan het hem toegewezen parlementaire hulpje) om Karim van Overmeire, de VB‘er die onlangs officieel N-VA-er werd, een kleedje te passen en zonder meer te eisen dat hij een paar kilometers door het stof kruipt.
Maar niet alleen Van Overmeire persoonlijk moet onder het juk, de N-VA als partij wordt ook de levieten gelezen door de rode Loorejas. Hij maakt zich immers zorgen om de rechtse verbreding bij de partij van de geweverde vriendjes. Die zitten immers in de democratische meerderheid die hij als zijn privéspeeltuin beschouwt, stel je voor! Hij is daar ‘niet onverdeeld gelukkig mee’.
En al wat het geluk van een rode parlementair in de weg staat, moet uit de weg worden geruimd! Versta: Van Overmeire moet zich distantiëren van ‘racistische standpunten‘!
Nu weten we in dit apenland zo ondertussen allemaal wel wat we van dat veelgebruikte woord moeten denken!
Als je iemands smoel niet kunt zien, maar echt niks maar dan ook niks gevonden krijgt om hem tegen de paal te zetten, is daar het toverwoord, de loper die alle deuren opent, het ultieme argument en de onuitwisbare schandvlek: ‘Racist’!
Wie het subtieler wil spelen, zoals ze dat bij de tsjeven in hun partij, hun vakbond, hun mutualiteit of hun scholen gewoon zijn, heeft het dan over ‘racistisch getinte uitlatingen’, dat is even effectief. Verweer u daar maar eens tegen… Zou De Loor een product van het voormalig katholiek secundair onderwijs zijn? Bekommerd als wij zijn om de rechtsstaat en de nog nieuwere orde van de politieke correctheid laten we het hem zelf zeggen: ‘Karim van Overmeire is niet zomaar een rechts politicus. Hij was jarenlang kopstuk van een partij die in 2004 door het Gentse Hof van Beroep veroordeeld werd voor racisme en xenofobie en hij was medeauteur van het ronduit aan een zwart verleden terugdenkend 70-puntenprogramma van het Vlaams Blok. Bovendien behoorde hij ook tot Voorpost. Van Overmeire nam nog geen afstand van deze ideeën en standpunten. Ik geloof niet dat iemand overnacht of na een korte ontluizingperiode racisme en onverdraagzaamheid kan verleren’.

Met zulke waakhonden mag de democratie in dit land veilig gaan slapen! Het is dan zelfs niet eens nodig dat ze ooit nog wakker wordt.
Maar mogen we – de wet van de wederkerigheid indachtig – toch even vragen welke afstand meneer De Loor zelf ondertussen heeft genomen van de strapatsen van voornoemde rode roergangers/sters?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *