ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1019 Even – 't Scheldt

1019 Even

ENGELS PROTEST
Bij de opening van het Academisch Jaar in Leuven vonden studenten het nodig te protesteren tegen het ontslag van Barbara van Dijck. Deze zgz. wetenschapster steunde eerder dit jaar het vernielen van een aardappelveld in Wetteren.
Onafgezien of het van een wetenschapster verantwoord is om een wetenschappelijk onderzoek te dwarsbomen blijkt ook het protest van de studenten niet koosjer.
Een spandoek van 2,5m x 2,5m vermeldde: ‘We want Barbara Back’.
Vooreerst steunen ze een onzinnige actie en verder doen ze dat in een vreemde taal. Twee redenen om die studenten eveneens op non-actief te zetten.
Maar zoiets mag je van de KUL niet verwachten.
Adriaan van Gansen
***
Van de stijfkop en de zot vult de advocaat zijn pot
***
GESCHIFTE PIRA
De familie Pira is in links-groene kringen bekend als de ‘geschifte groene familie’. Vader Pira vindt zich een dichter. Een dichter met – volgens hem – buitengewoon talent. Weliswaar niet leesbaar maar toch zo talentvol dat hij aan krantenredacties vraagt om geïnterviewd te worden. Ook zijn dochter Ingrid behoort tot de groenrode halve garen.
Wie de laatste tien jaar door Mortsel moest rijden weet welk een calvarietocht dat is. Door dienstbetoon aan Jos Geysels – u mag raden welk en het betreft geen kiescolportage of huis-aan-huis-bus-sen van reclame – bezorgde hij haar de top op de lijst van groen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Jos Geysels stond er voor bekend charmant gezelschap te belonen. Een gelijk(w)aardig dienstbetoon voor een VRT-journalist hielp haar bij de laat-ste stembusgang aan de nodige stemmen om toch verkozen te worden.
Sinjoor
***
Vroeg op weg en traag varen, helpt de tijd en rampen sparen
***
AFWEZIG?
Volgens de gegevens van de website www.zewerkenvoorjou.be is Vlaams Parlementslid Kathleen Martens (Vlaams Belang) het minst aanwezig in het parlementaire halfrond. Sinds de verkiezingen van 2009 woonde ze maar 42 % van de vergaderingen bij. Daar blijkt ook een reden voor te zijn.
Zo meldt haar fractieleider Filip Dewinter: Kathleen Martens was 20 weken buiten strijd: zwangerschapsverlof en nog eens 5 weken met ziekteverlof. Dat meldde de webstek niet.
***
Trap het koren niet plat om een klaproos te plukken
***
ONTSLAGREDEN
Sinds wanneer werden de vliegtuigen omgevormd tot beestenwagens?’, blafte een passagier tegen een air-hostess. Die was het gedrag van de reiziger kotsbeu en antwoordde: ‘Sinds de passagiers beesten zijn’. De air-hostess werd ontslagen.
Dit voorval is algemeen bekend bij het luchtvaartpersoneel.
Tegenwoordig moeten de hostessen meer schrik hebben van wat er op facebook verschijnt: daar kan iedereen – terecht of niet – zijn of haar gal spuwen.
Zonder enige controle.
Sinjoor
***
Beter een schaap dan een aap
***
ANTWERPSE POLITIE
Café au Lait, een lawaai- en cocktailcafé aan de Oude Beurs in Antwerpen is bekend doordat o.a. ‘s nachts straatlawaai schering en inslag is. En niet van het minste.
Maar wat zouden volgezopen en ‘volgeroken‘ snotneuzen zich daar iets van aantrekken… als de politie het ook niet doet?
Sinjoor
***
Een vliegende kraai vindt altijd wat
***
MOSLIMLIEFDE
Vlaanderen houdt van zijn moslims. Verkrijgbaar in de betere boekhandel: ‘Nieuwe Moskeeën in Vlaanderen – Tussen heimwee en werkelijkheid,uitgegeven door het Expertisecentrum Islamitische Culturen in Vlaanderen.
Het boek kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid en bevat een voorwoord van Cultuurminister Joke Schauvliege. Is ze als christendemocrate ook al de kerken beu en buigt ze zich voor een hogere god?
Goedgelovigheid of gewoon mediameeloperij?
We zien vandaag hoe de multiculturele modellen zichzelf kraken.
Een propagandist van deze romantische visie op een grauwe werkelijkheid is Bert Anciaux.
In de Fnac ligt zijn boekje ‘De pijn van een politicus bij de onverkoopbare boeken voor 1 euro. In de Rode Waterman ligt ‘Zeg maar Wouter‘ van zijn beschermeling Wouter van Bellingen.
Ook voor 1 euro en even onverkoopbaar.
Deze gekleurde schepen in Sint-Niklaas ondervond ooit bij enkele koppels de racistische weigering om door hem in de echt te worden verbonden.
Bleken deze dienstweigeraars toch wel Noord-Afrikanen te zijn, zeker?
Van die boeren geen eieren. Zelfs niet voor 1 euro.
De overheidssteun voor het Moskeeënboek mogen we hoger schatten.
Johan Steels
***

gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *