ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1018 Even – 't Scheldt

1018 Even

 

VAN PARTIJ VERANDEREN
Door een technische fout stond in vorig nummer onder een artikel in de Zuid-Afrika-rubriek ‘je wilt me wel meedelen als je nogmaals van partij verandert?’
Het betrof correspondentie met een persoon die eerst bij Open VLD haar geluk probeerde, dan bij het Vlaams Belang en nu bij N-VA meent te kunnen slagen. Het succes van de N-VA is aanstekelijk, werkt als een magneet: trekt mensen aan die in een andere partij geen carrière konden of mochten maken. De partij heeft een bijzondere aantrekkingskracht op diegenen die denken rap en zonder enige inspanning in een mum van tijd een goed opbrengende carrière op te bouwen.
***
Die ter zee gewend is, kan op het land niet aarden
***
YVES LETERME
In Gazet van Antwerpen – de krant waarvan de oplage in recordtempo daalt – volgende kop op de voorpagina zaterdag 17 september 2011:
Yves Leterme: ‘Ik ben nooit gegaan voor eigen glorie of geld’.
Heel juist. Hij heeft er altijd voor gesprint.
Sinjoor
***
Als ge met de heren kersen eet, knippen zij met de stenen
***
MICHEL HOUELLEBECQ
Méér dan 200 ‘bewonderaars’ wachtten in Brussel tevergeefs op de komst van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Hij ‘verscheen‘ niet.
De Telegraaf vermeldde op 16/9: ‘Tijdens eerdere bezoeken van de schrijver aan ons land ‘vergat’ hij ook wel eens een afspraak. Houellebecq verdwaalde op de Wallen of in Jordanese cafés’…
***
Het is beter onder de galg gebiecht dan nooit
***
GROENE TREIN
De stad Hamburg draagt de titel van Europese Groene Hoofdstad 2011. Een speciale tentoonstellingstrein bezoekt een aantal Europese steden. Bij het bezoek aan Antwerpen oordeelde de dir.-gen. Stads- en Landschapsplanning van de Duitse Hanzestad Hamburg, Wilhelm Schulte, dat de Antwerpe-naars volgens hem best in het Engels konden toegesproken worden. Waarom niet in het Chinees of in het Arabisch?
Ook SP.a-schepen Guy Lauwers vond het normaal zijn Duitse gasten onhoffelijk in het Engels te begroeten.
Beleefdheid is nooit een socialistische deugd geweest.
***
Die licht borg wordt, moet voor Vianen zorgen
***
VIANEN
In ‘Nederlandse Taalschatvan J. Cauberghe de volgende verklaring over dit spreekwoord: Vianen en Kuilenburg waren vroeger vrijsteden, waar men de bankroetiers, die er een schuilplaats zochten, niet mocht vervolgen.
***
Advocaat, kwade raad
***
GELOOFWAARDIGHEID
Wie – in Antwerpen althans – toch nog dacht dat politiek een ernstige zaak was, heeft dat geloof definitief verloren bij het zien van de voorpagina van Gazet van Antwerpen van 22 september: twee breedlachende gezichten: Bart De Wever, voorzitter van N-VA en de overloper zuipschuit Ludo van Campenhout.
Wie dacht dat inzake ernst de N-VA uit een ander vaatje zou tappen dan de andere partijen is er aan voor de moeite.
In GvA wordt Willem Frederik Schiltz, de zoon van Hugo, opgevoerd als ‘politiek talent’.
Is dat soms een even groot graaier en poenpakker als vader zaliger?
Bij Open VLD in Antwerpen is het een en al kommer en kwel, zeker nu het oud liefje van Ludo de partij en de politiek verlaten heeft…
Sinjoor
***

SPOTPRENT HANSHA

*

bezuinigingenBEZUINIGINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *