ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1018 Bril – 't Scheldt

1018 Bril

 

Plotseling zag zij een pracht van een boot waaraan ze niet kon weerstaan. Dat moest en zou ’em worden.
Een super-de-luxe jacht, een Technema 90 van Rizzardi, een Italiaanse werf. Zevenentwintig meter lang met een maximumsnelheid van dertig knopen. Een echt hebbedingetje dus. En net zoals wij een grasmaaier kopen… zo kochten zij ook dat bootje. Kostprijs: een slordige 4,6 miljoen Euro. Dit alles gebeurde in hetzelfde jaar dat hij op 21 juli in zijn ‘nationale toespraak’ opriep tot matiging voor iedereen.
Hij vond dat er een einde moest gesteld worden aan het toenemende materialisme in de samenleving. Je kunt dit dus anders vertalen tot: ‘Ikke… en de rest kan stikke’.
Als wij een stier of een koe willen kopen dan wordt er over die besluitvorming wekenlang gediscussieerd door Mitje en mezelf. De euro’s groeien zo maar niet op onze rug. Elke cent wordt minstens driemaal omgekeerd alvorens hem uit te geven. Ook personeelskosten worden elk jaar duurder en alles kunnen Mitje en ik niet zelf gedaan krijgen. Wij hebben soms tijdelijke hulp nodig.
Da’s een groot verschil met onze ‘levende postzegel’. Hij hangt gewoon een vlag van de Belgische Marine op de achtersteven van zijn boot en geniet van de gevolgen ervan. Geen BTW bij de aankoop, geen accijnzen noch BTW op zijn brandstof (300 liter per uur als hij op maximum snelheid de baren doorklieft). En als kersje op het dessert beschikt hij dan ook over 5 mariniers als gratis bemanning gedurende het ganse jaar.
En dit allemaal met onze centen.
Oh ja… de naam van zijn boot is ‘ALPA‘ een samentrekking van ALbert en PAola.
En hier ligt misschien ook een klein hulpmiddel voor mij. Ten zuiden van mijn verste wei loopt een kleine beek waar ik al jaren een versleten sloep heb liggen. Die ga ik wat opkalefateren en dan ga ik hem herdopen tot een andere naam en ermee rondvaren..
Mijn naam is Bavo en de naam van mijn vrouwtje is Mitje en vermits ik een sponsor heb gevonden in mijn overbuur Tjai Long, die een chinees restaurant bezit… doop ik mijn bootje om tot ‘BAMI
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *