1017 Even – 't Scheldt

1017 Even

GAZET VAN ANTWERPEN
De socialistische redacteurs (Rudy Collier, Wim Daeninck enz.) van Gazet van Antwerpen slagen wonderwel in hun opzet: de krant in de afgrond storten. Volgens de laatste CIM-cijfers verliest GvA bijna 20 % van haar lezers.
Het belette Pascal Kerkhove, hoofdredacteur, niet de dag dat deze dramatische cijfers bekend werden, uit te roepen: ‘Heffen wij het glas. Ik ben 50 jaar vandaag’.
Hoewel CIM al een hele tijd terug bekend maakte dat de oplage van GvA onder de 100 000 ex zakte publiceert GvA op haar webstek dat die 120 927 ex bedraagt.
Als je voortdurend liegt op het redactionele vlak, waarom dan niet op het publicitaire?
Adriaan van Gansen
***
Prijs de zee, maar blijf aan wal
***
MET GEEN WOORD
Aan het slot van de recensie van het boek ‘Een geschiedenis van de wereld door moslimogen’ van Tamin Ansary, schrijft Trouw-recensent Bildert Mulder: ‘Wel valt op dat hij (NvdR: Ansary) bijna geen woord wijdt aan de boekdrukkunst die in de moslimwereld ongeveer vier eeuwen later zijn intrede deed dan in Europa’.
***
De wereld is vol haken en ogen
***
KANS VERKEKEN
Kris Peeters (CD&V), Vlaams minister-president bezocht Zuid-Afrika. Een uitstekende kans om te protes-teren tegen de achteruitstelling van het Afrikaans als taal? Protesteerde hij tegen de voortdurende genocide: het uitmoorden van blanke boeren? Protesteerde hij tegen de apartheid die er nu heerst?
Vergeet het. Als CD&V-er past dat niet in zijn kraam: protesteren tegen onrecht…
***
Zendt men een ezel naar Parijs, men krijgt hem weder even wijs
***
VERZORGINGSHUIS OF CRUISE?
In het Kabarett Leipziger Pfeffermühle’ hekelen de acteurs in een scene van ‘Hurra, wir bleiben inkompetent’, de prijs die er moet betaald worden in verzorgingstehuizen voor ouderlingen. ‘Je kan beter een cruise boeken: vijf maaltijden per dag, kajuit prima verzorgd, geen enkele stewardess slaat iemand, niemand wordt dood ‘gespoten’…

Als wervingsslogan heeft het theater: ‘Vorsicht! Lebende Satire!’.
***
Vette landen, luie lieden
***
ADEMLOOS
Meer dan 200 aanwezigen op 15/9 in de zaal Horta voor de Ademloos-meeting in Antwerpen.
De sprekers schuwden geen harde woorden. Over het Antwerpse schepencollege was het zachtste dat ze zei-den ‘Leugenaars‘.
Het scherpst waren de sprekers over het gebrek aan moed ofte de lafheid van burgemeester en schepen: ze durven de confrontatie met de bevolking niet aan om uit-leg te verschaffen over hun plannen.

Er waren geen afgevaardig-den van N-VA noch VB, hoewel die uitstekend gebruik zouden kunnen – moeten! -maken van het requisitorium dat Wim van Hees en Manu Claeys uitspraken.
Prof. Avonts van de Gentse Universiteit, hing een verontrustend beeld op: sporten in Antwerpen is ongezond, naar school gaan in deze stad is ongezond, leven in Antwerpen is ongezond.
Bert Murrath
***
‘t Meer is nooit vol
***

PRENT HANSHA

*

MISS UNIVERSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *