ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1016 Even – 't Scheldt

1016 Even

NEEN, GEEN PLANNEN
Op onze vraag op de persconferentie van het VB antwoordde Bruno Valkeniers dat er geen plannen zijn om de Antwerpse procureur-generaal Liégeois op een VB-lijst te plaatsen bij de volgende verkiezingen. En dit ondanks zijn uitspraken over migratie.
***
Daar is maar één baat en elk zoekt ze
***
DIAMANT FOR EVER
De Hoge Raad voor Diamant, die nu een Engelse naam heeft, verspreidde een bericht waarin ze haar veront-waardiging meedeelt over zgn. ‘lekken‘ bij het gerecht.
Onze journalist-expert rea-geert verwonderd:
Dit dossier is jaren oud en met de regelmaat van een klok komt het weer naar boven met veel lawaai en trompetgeschal zodat men steeds denkt ‘nu weeral’. Maar het is telkens hetzelfde dossier! Een feit is zeker, de diamantsector is niet meer te vergelijken met die van XXste eeuw. Er komt geen enkel ruw steentje meer binnen zonder KP document (Kimberley Process) of oorsprong certificaat. Zelfs al zouden er steentjes binnengesmokkeld worden, dan kan men het onmogelijk op de markt verkopen, aangezien alle transacties nu officieel zijn. Aangezien er nog maar bitter weinig steentjes in België ge-slepen worden, is men verplicht om de ruwe diamanten te exporteren naar de slijpcentra in het Verre Oosten, dus officieel, dus met factuur. Men kan geen enkel geslepen diamant met HRD certifi-caat meer kopen ‘in het zwart’, ‘belongs to the past’. Alle diamanten die in het labo van HRD binnenkomen worden geregistreerd en zijn dus traceerbaar.
Dat er nog ‘
reserves’ waren in het buitenland is mogelijk, maar heden gaat men naar een diamanthandel in handen van multinationals. De KMO’s en kleine zelfstandigen verdwijnen te-genover deze multinationals met duizenden slijpers in het Verre Oosten en burelen in alle andere diamantcentra. De meeste firma’s volgen de richtlijnen van De Beers wat betreft ruw kopen, slijpen en juwelen maken.
Wat vroeger ambachtelijk was is nu een voorbeeld ge-worden van globalisering. In deze context is het zwart of ‘
gesjoemel’ uitgesloten.
Groetjes

Steentje
***
‘t Is niet al goud wat blinkt
***
SINÉ MENSUELsine
Siné, de Franse cartoonist die op een schandelijke manier werd ontslagen bij Charlie Hebdo mislukte nadien met een nieuw weekblad. Er verschenen slechts zes nummers en dan werd het opgedoekt: te weinig succes. Maar nu is er Siné Mensuel, maandelijks. Met een schitterend gevonden slogan wordt het gelanceerd: ‘Le journal qui fait mal et ça fait du bien‘.
Wij wensen hem zowel veel succes en ook betere smaak toe…
***
Geen geld, geen waar
***
GETUIGENIS
Natuurlijk is er een ca-morra in Napels, maar afge-zien daarvan voel ik me hier veel veiliger dan in Brussel. Daar behoren berovingen en overvallen tot de orde van de dag’.
Dat zegt Luigi De Magistris. En dat is de burgemeester van Napels en voormalig Euro-parlementslid.
Een getuigenis dat kan tellen. Hij zou het heel luid in het Franse moeten zeggen…
***
Beter met een oude wagen op de aarde dan met een sterk schip op zee
***

 

bezuinigingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *