ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1016 Bril – 't Scheldt

1016 Bril

Moeilijk gaat ook, was hun devies. Plots begon Stan echter moeilijk te doen. Hij eist een ‘corridor’ om vlot en probleemloos zijn gronden te bereiken. Hij vroeg ons om aan een ruilverkaveling te doen. Een voorstel dat geweigerd werd omdat de weiden die wij bezitten van een véél betere kwaliteit zijn dan de zijne. Al jaren liggen we over dit onderwerp in discussie zonder hoop op een oplossing.

Een algemene vergadering van alle collega’s van de betrokken partijen, en het zijn er acht, heeft niet tot een oplossing geleid. Iedereen houdt voet bij stuk. De laatste jaren werden de discussies grimmiger en grimmiger. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met iedereen goed overweg kan, maar Stan en sommigen van zijn vrienden beginnen echt moeilijker te doen. Hun eisen breiden zich stelselmatig uit: vrije toegang tot hun afgelegen weiden, door verplichte grondafstand van de betrokkenen. Zij eisen ook dat hun koeien eventueel ook vrij op onze weiden mogen vertoeven en dat wij daar dan ook voor moeten zorgen.
Heb ik al gezegd dat Stan een Franstalige collega is? Dan worden echt verrassende parallellen zichtbaar. Inderdaad… dit alles doet denken aan de huidige impasse die dit apenland al maandenlang verziekt. Zelfs ‘Jos Bouveroux‘ geeft toe dat de huidige symptomen al jarenlang aanwezig waren en nu eindelijk etterig uitbarsten.
Wallonië eist een ‘corridor’ naar Brussel omdat zij zich innig ermee verbonden voelen. Die eis komt erop neer dat Sint-Genesius-Rode een navelstreng moet worden tussen Brussel en Wallonië.
En nu eist een Luikse magistraat ook een corridor naar de zee. want een land zonder kust is volgens die geleerde niet leefbaar. Dit zijn twee eisen waarop Vlaanderen natuurlijk ‘Neen’ zal en moet zeggen. Naar het schijnt eist Wallonië ook nog een corridor naar Lapland, om zeker te zijn dat de Kerstman elk jaar probleemloos zijn weg naar hun ‘land’ kan vinden.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *