ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1015 KA – 't Scheldt

1015 KA

Ze willen ineens allemaal belasting betalen. Alsof ze mijn artikelen gelezen hebben. We maken ons natuurlijk allemaal zorgen om de schuldencrisis, de één al wat meer dan de ander. Er zijn wereldwijd al enkele biljoenen in rook opgegaan (1 biljoen = 1000 miljard).
Zelf ben ik nog niet zo veel kwijt. Ik had ook niet zo veel. Maar inderdaad, als ze allemaal overal dertig procent willen laten vallen, dat zou leuk zijn. Dan verdwijnt de biljoenenschuld als sneeuw voor de zon. Alsof die er nooit geweest is. Ik denk zelfs dat er dan aan het eind nog wat overblijft, om terug te geven, of om goede werken te doen. Zo simpel kan het zijn. En toch ben ik er niet helemaal gerust op, als zo’n oude vos de passie preekt. Vanop de hoogste verdieping van GDF/Suez aan het Troonplein ziet Davignon daar beneden zijn vrienden in de shit zitten. De troon van zijn buurman Albert wankelt. Hem redden is zijn nobele plicht. Even verderop geraakt Elio Di Rupo maar niet rond om ‘s lands kassier en ontvanger te worden. Het is slim hem zo te helpen. Alvast slimmer dan Bekaert-voorzitter en B-plusser baron Paul Buysse. Deze anarchistische bankier zei onlangs nog dat zijn vrienden nu al veel geld in het buitenland verbergen, en dat als Di Rupo met zijn belastingen komt, er zeker nog meer gaan lopen. Even meegeven dat de anarchistische bankier een figuur is van de Portugese dichter Fernando Pessoa. Hij schept er plezier in de staat lichter te maken. Geef mij dan toch maar de Paul. Want Etienne en Elio zijn onze facturen al aan het maken. Zij gaan óns lichter maken. Ik vrees al voor mijn volgende gasrekening, en voor mijn vakantiegeld.
Etienne Davignon wil graag het goede voorbeeld geven. Alsof hij wilde zeggen: mensen, volg mij, iederéén zal inspanningen moeten doen. Zoals ik al zei, mijn kantoor is aan de Zuiderpoort in Gent.
Open van negen tot zestien uur. Goed bereikbaar vanuit Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *