ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1015 Even – 't Scheldt

1015 Even

SNEEUWWITJE HAD ER ZEVEN

Cathy Berx (bouwjaar 1969) – de Kleine Gouvernante (of is het ‘gouverneuse‘?), die ooit wel eens te horen kreeg van een goed gemari-neerde receptieloper en dat op een moment dat respectabele lieden al in hun bed horen te liggen: ‘Waar gaat dat rugzakje met dat madammeke naartoe?’ – is een onvermoeibare reizigster. Dat mag blijken uit het feit dat ze nog niet zo lang geleden voor de derde keer naar China is geweest! Blijkbaar heeft zij daar nog nooit gebruik hoeven te maken van die uiterst moderne en door Voorzitter Mao zo hoog geprezen (in elke zin van het woord) openbare toiletten… Het zal zijn dat haar hotels een ster of wat meer hebben dan die van het vulgum pecus, dat ook massaal in China meent wat wijsheid te moeten gaan halen. Of die grote managers die denken van daar miljoenenzaken te realiseren, tot ze in beide gevallen van een eerder kale reis terugkeren… Echte kwatongen beweren dat zij zich daar zo goed thuis voelt omdat ze daar op haar niveau kan praten met de mensen. En dat is toch wat echt telt voor een christen-democratische (ex-)politica! (J.S.)
***
Men moet de geit niet in de wijngaard laten lopen
***
DE WEG GEROLDE APPEL
Nu we het toch hebben over gouwleiders (of -leid-sters) uit de oranje winkel: wie ook zijn bekomst blijkt te hebben van de grote Belze politieke wereld is de huidige minister van Buitenlandse Zaken, de onversneden belgicist Steven Vanackere (bouwjaar 1965). Terwijl Leterme en zijn lopende zakenjongens en -meisjes driftig op hun schupstoel weg en weer zitten te springen, heeft hij stoemelings wat machines zoals men die kent uit de sector hout en bouw in beweging gezet, de nodige afspraken gemaakt en de vereiste akkoorden op zak gestoken: hij wordt de volgende gouverneur van West-Vlaanderen. Het zal dus nog een tijdje duren eer de Belgische kust weer Vlaams zal zijn…
Johan Steels
***
Een hond aan een been kent geen vrienden
***
BOOT GEMIST?
‘Geachte,
uw artikel ‘Straks de boot gemist‘. Vlaanderen zond honderden, duizenden ‘Heer Oom(s)’ en ‘Tante Nonnekes’ naar ‘de Kongo’. Bijna allen vertrokken met de Villeboten van de CMB, en velen keerden niet meer terug.
Velen, meestal niet Vlamingen, verlieten Antwerpen op zoek naar een nieuwe toekomst met de Red Starschepen.
Wat is nu het verschil? Er bestaat nog één Villeboot, nl. de ‘Charlesville‘.
Er worden miljoenen euro’s gespendeerd in het project ‘Red Star‘ en de landverhuizers.
Er wordt voor het terughalen van een monument als de Charlesville de neus opgehaald – geen centen!? – want het is erfgoed dat zich in het buitenland bevindt…
Logica?

J. Hermans, 2640 Mortsel
***
Zonder denken spreken is zonder mikken schieten
***
ONBESCHOFT UMICORE
Umicore , gevestigd in Hoboken (bij Antwerpen en niet in de VSA) vindt het heel normaal de pers (de Belgische, niet de Amerikaanse) uit te nodigen in het Engels. Umicore in de vernieling schrijven, ze belachelijk maken. Is dat wellicht het beste antwoord aan die onbeschofte rekels? Umicore stinkt.
Sinjoor
***
‘t Is een slecht dorp waar ‘t niet eens in het jaar kermis is

***
LOONSAANPASSING
Bij uitgeverij Concentra (Het Belang van Limburg en haar broertje Gazet van Antwerpen) worden de lonen van journalisten aangepast naargelang de oplage van de krant. Gazet van Antwerpen had ooit een verkochte oplage ver boven de 200 000 ex.
Na het vertrek van Lou de Clerck is de oplage door onbekwaamheid van de opeenvolgende hoofdredacteurs stelselmatig gezakt om cata-strofaal naar beneden te donderen toen Luc Rademakers en nadien Pascal Kerkhove hoofdredacteur werden.
De oplage is al een hele tijd onder de 100 000 ex. gezakt. Dat heeft als gevolg dat de de lonen aangepast moeten worden. Naar omlaag. Ook de advertentietarieven zullen hetzelfde lot ondergaan: minder inkomsten dus.
Ernest Bujok (directeur media) besliste twee redacteurs die elders hun geluk probeerden – het zuipkanon Rudi Collier en de stadhuisgatlikker Wim Daeninck – terug aan te werven. Dat heeft alleen als resultaat dat de verkoop nog dramatischer zakt.
Gazet van Antwerpen is door hen wel gegroeid tot een partijorgaan van de SP.a met als doel het heil van burgemeester Patrick Janssens (‘de ploert’ dixit Knack) te verkondigen. Het ongenoegen op de krant waar is vanzelfsprekend groot.
Ruzies zijn schering en inslag en waar de krant vroeger een voorbeeld was van een aangenaam bedrijf is het nu een hel.
Sinjoor
***
Snood geld, snode waar
***

 

irritatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *