ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1014 Bril – 't Scheldt

1014 Bril

Vogels die ‘s morgens vroeg zingen en nachtelijke primaten hebben relatief grote ogen. Dit bracht wetenschappers ertoe dat fenomeen dieper te onderzoeken. Men stelde vast dat menselijke bewoners van gebieden waar weinig daglicht valt, grotere ogen en hersenen hebben dan bewoners van zonnige gebieden. Op die manier kunnen zij beter zien wanneer het donker is. De grootte van oogkassen en hersenen neemt toe met de breedtegraad.

Of de vergroting van de hersenen enkel toe te schrijven is aan de nood tot een beter zicht wordt nog onderzocht, maar dat de hersenen groter zijn is alleszins een feit.Misschien is dit ook een uitleg waarom Griekenland, Spanje en Italië probleemlanden van Europa zijn. Dezelfde redenering geldt dus ook voor Wallonië.
Des te verder mensen van de evenaar verwijderd zijn, des te minder licht het aardoppervlak bereikt.
Om te compenseren voor de kleinere hoeveelheid licht, hebben bewoners van donkere gebieden grotere oogballen en hersengebieden. In elk geval zijn vanaf nu al mijn stallen donkerder. En ik begin de resultaten al te zien. Grotere koeienogen, ook bij mijn varkens. Zelfs mijn kiekens en mijn haan krijgen grotere ogen. De ogen van mijn Mitje lijken ook groter, wellicht omdat zij nu in donkerder stallen onze koeien melkt. Of haar hersenen ook meegroeien heb ik (nog) niet kunnen ondervinden.
Bart De Wever
(N-VA) de weverheeft grote ogen en dus hoogst waarschijnlijk ook grote hersenen. di rupo kopIk vond altijd dat Elio di Rupo (PS) kleine oogjes had. Ik dacht dat dit aan iets anders te wijten was dan aan de lichtinval.
Maar nu ik dit allemaal weet kan ik zijn piepoogjes begrijpen… ook het mindere volume van zijn hersenen…
Maar dat wist ik al lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *