ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1013 Bril – 't Scheldt

1013 Bril

Ongeveer 25 % van de onderzochte mensen had zulk een neus. Volgens de onderzoekers is een persoon met een vlezige neus dikwijls gul, hulpvaardig, emotioneel en gevoelig. Nadeel is wel dat een vlezige neus esthetisch even slecht scoort als een haakneus, lijk die van Barbara Streisand. Mijn Mitje heeft een Romeinse neus, zoals Tom Cruise. Bezitters van een Romeinse neus hebben meestal veel ambitie en rationaliteit. Samen met de Griekse neus is deze zeldzaam.
Ikzelf ben de gelukkige bezitter van een vlezige neus, veel voorkomend dus. Maar het wijst wel op mijn gul en genereus karakter. De meest geliefde neuzen zijn wipneuzen en kleine rechte neuzen. Vooral dat laatste type wordt zeer vaak gebruikt in schilderijen of andere kunstwerken. Ook mijn dieren kan ik indelen volgens hun neus-type. Een dikke natte koeien-neus bevindt zich meestal bij een volgzaam handelbaar dier dat véél melk geeft. Een spits gevormde varkensneus wijst dikwijls op taai vlees, bij een paard daarentegen wijst dat op een gestroomlijnde snelheid en lekker vlees, als je tenminste paardenvlees lust.
Criminologen beweren al lang dat fysieke kenmerken kunnen wijzen op karaktereigenschappen. Deze opvatting is zeer omstreden maar vindt in mij toch een fervente aanhanger, zeker als je de Belgische politieke neuzen bekijkt. Als je die naderbij bekijkt dan valt het toch op hoe dikwijls hun karakter is getekend volgens hun neus. Een arendsneus is tactisch en berekend, een prachtig voorbeeld hiervan is oud-premier Theo Lefèvre (1961-1964). Bij een varkensneus moet ik altijd denken aan een Dexia-politicus uit Vilvoorde. Een geitenneus vind je vooral in de omstreken van Ieper. Op dit moment is het echter héél moeilijk om daar een gedegen onderzoek naar te doen. In dit apenland staan de politieke neuzen allemaal in een andere richting. Er is geen touw meer aan vast te knopen…maar dat is in dit land eigenlijk al meer dan 180 jaar zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *