ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1012 Even – 't Scheldt

1012 Even

VOLGEND NUMMER
Ons volgend nummer verschijnt op 16 augustus 2011
***
EN STELEN MAAR
Als de Thalys vanuit Parijs Brussel komt binnengereden dan is de eerste mededeling een waarschuwing in 4 talen dat er in het station en op de trein gauwdieven actief zijn. Brussel-Zuid wordt niet voor niets het meest gevaarlijke station van Europa genoemd.
Op de lijn Brussel-Antwerpen zijn meer dan 70 (gekende!) gauwdieven actief. Ze zijn ‘dakloos’ en beweren steeds Algerijn te zijn, omdat ze weten dat België geen uitwij-zingsakkoorden met dat land heeft en zo ontsnappen ze aan het gerecht. Sommige onder hen verdienen hiermee tot € 12 000 per maand en onderhouden er in hun thuisland honderden gezinnen mee. Ze zijn gekend bij de spoorwegpolitie maar die kan niets ondernemen omdat het om ‘kleine criminaliteit’ gaat; of het een appel of een lap-top is die gestolen wordt, maakt niet uit. Er zijn zelfs gevallen bekend van reizigers waarbij hun lap-top uit handen werd gesleurd terwijl ze er nog op aan het werken waren…
De Noorman
***
Zoveel monden, zoveel smaken
***
HETE ZOMER
Zo heet was het in feite toch niet in juli dat sommigen doorflipten. Maar hoe is het te verklaren dat een beeldengroep die geplaatst wordt in Blankenberge (jazeker, het verlengstuk van Antwerpen!) een Franse benaming zou krijgen?
Gelukkig is men bij het Davidsfonds niet zo zot als het gemeentebestuur en protesteren ze luid tegen de geplande ‘verfransing’…
***
Men breekt geen ijzer met handen
***
SANCTORUM
Verwijst de naam Sanctorum naar heilig(heid)? In het geval van Johan Sanctorum toch niet. Hij is de vet betaalde reclameschrijver die men beter Satan-orum zou noemen. Hij is in loondienst bij het VB, valt in ‘t Pallieterke partijgenoten aan én solliciteert bij de N-VA! Dat roept toch vraagtekens op?
***
Bij volle buik past vrolijk hoofd
***
BELEEFD BEDANKT
De Mechelse N-VA-er Marc Hendrickx in een brief aan Unesco: ‘Hartelijk dank, maar als U me dit rapport niet in het Nederlands – de taal van de meerderheid van de bevolking in dit land – kan bezorgen, ga ik niet de moei-te doen om dit te bekijken (of-schoon het zeker een materie is die mij interesseert)…
Ik vind het onbegrijpelijk dat Uw organisatie zich alzo op-stelt naar de Vlaamse en Ne-derlandstalige politieke we-reld!
Ook in het verleden heb ik hier al meermaals Uw aan-dacht voor gevraagd, blijk-baar zonder het minste resul-taat… Met beleefde groeten’.

Marc Hendrickx
***
Zo het jaar, zo de pot
***
TUIG
Een medewerker van Paul Belien – echtgenoot van VB-parlementslid Alexandra Colen – in dienst van Geert Wilders, is op staande voet ontslagen omdat hij in een filmpje een groepje gesluierde moslima’s omschreef als tuig.
Wie is er tuig?
***
Al etende krijgt men honger
***
NIEUWE MOSKEE
Geachte redactie, ‘Ik ben stomverbaasd dat zoveel mensen tegen de bouw van een nieuwe moskee op Antwerpen Zuid (en nu ook in Lier) waren.
Ik ben van mening dat elke Antwerpenaar, Lierenaar, Belg, Europeaan, ja zelfs elke wereldburger, echt wel tolerant moet zijn. De moskee moet toegestaan worden zodat tolerantie uitgestraald wordt.
Dat is de reden waarom ik ook voorstel om een homo-club te openen naast elke moskee om zodoende de tolerantie ook te beoefenen in, naast en buiten de moskee. We kunnen de club bijvoorbeeld ‘Isla & Mietje‘ noemen.
Aan de andere kant zou dan een slager moeten komen die gespecialiseerd is in spare-ribs en varkensworst, met voor de deur een BBQ.
Aan de overkant een lingerie-shop met een etalage waar mannequins de niemendallet-jes in showen.
Naast de lingeriewinkel is nog wel plek voor een drank-winkel en zelfs nog een seks-videotheek’ .

Joke Vdm
***
Hoe edler hals, hoe buigzamer knie
***

 

SPOTPRENT VAN HANSHA
*
ik hou van je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *