ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1012 Bril – 't Scheldt

1012 Bril

… landbouwers ontstond een aangenaam gevoel dat wij elke lente krijgen maar door het uitzonderlijk mooie weer werd dat soms saaie zaaien tot een aangenaam tijdverdrijf herschapen. Na enkele weken echter begonnen onze blikken meer en meer te verduisteren omdat met dat mooie warme weer de broodnodige regen achterwege bleef. Die voedzame regen bleef weg, onverbiddelijk onze vruchtbare grond uitdrogend.

Week na week werden onze blikken droeviger en droeviger. Tot verleden week toen de eerste zwangere regenwolken weer opdoken. Onze droge dorstige grond dronk met volle teugen het vallende hemelwater op en stilaan zag ik weer die donkere grondkleur ontstaan. Vochtig, donkernat en blakend van vruchtbaarheid. Voor sommige gewassen zoals enkele aardappelsoorten en mijn spinazie kwam het verlossende hemelvocht te laat, maar de overige gewassen hadden vlug hun achterliggende schade ingehaald en begonnen uit volle macht te groeien.
Ook onze blikken zijn nu weer hoopvol, een succesvol maaiseizoen is weer in het verschiet. Nu zijn die donkere blikken bij de thuisblijvende vakantiegangers aanwezig. Een kille en natte vakantie is inderdaad iets waar elk normaal mens neurasteniek zou worden. En dit weertype gaat volgens onze voorspellers nog een tijd aanhouden. Als troost kan je best de wijze raad van wijlen weerman Armand Pien in gedachte houden. Die immer goedlachse Pien zei: ‘De natuur herstelt altijd zichzelf. Nat volgt op een te droge periode en zonnig op een te bewolkte periode’.Die wijze raad kwam zo goed als altijd uit. Een abnormale periode werd nadien meestal gecompenseerd zodat een mooi gemiddelde als resultaat uit de bus kwam. Die wijze raad gaat gelukkig niet op voor dit apenland. Na een totaal onbestuurbare periode blijft dit land zo.Wellicht zal het door die abnormale periode reageren… net zoals zeer droge grond door een zinderende zon… wordt gesplitst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *