1011 Val – 't Scheldt

1011 Val

Arme Yves Deferme. Nadat Story het blad met een hart – zijn pikante sms-brij publiceerde, komen de tongen los. We hadden vroeger al Martine, Caroline, Inge… Zelfs straffe Hendrik B kon er indertijd niet tegenop en werd het beu een vrouw te moeten delen. Hij is er ondanks zijn stemmenscore niet echt voor beloond.

Onze eigenste Grote Leider komt er overal op terug dat hij maar niet kan begrijpen hoe Yves dat allemaal klaarkrijgt.
Maar er was in het verleden natuurlijk ook Saïda B. met de rode string. Dit exotische wezentje werkte ooit op het kabinet van Antwerps Cultuurschepen Philip Geylaard waar ze koortsachtig probeerde het klassement in een alfabetisch evenwicht te houden. Over haar publiceerde Tom-Tom Nagellak in die tijd trouwens een soort biografietje. Haar twee sterkste punten waren ronduit prominent te noemen en dat was ook Yves niet ontgaan. Hoe trots was ze toen ze zijn sms-jes toonde aan ieder die ze gretig en gniffelend wou zien. ‘Heb je je rode string aan?’, was een van de meest tot de verbeelding sprekende.
Of die waarin hij zijn ergernis over Milquets zoveelste tirade verwoordde. Ah, zalige tijden toen de premier nog niet ontslagnemend was en hij vrijuit kon twitteren zonder dat het grote publiek meelas.
Wat Marijke V. uit Brasschaat hem nu aandoet is echt ondermaats en zelfs banaal. Voelt dit duidelijk neurotische Marijke zich zo ‘hot’ door al die media-aandacht? Yves Deferme is heus de kwaadste nog niet en met zijn lopende zaakjes heeft verder niemand zaken, oordeelt Nonkel.
Nonkel vertelt overigens dat in datzelfde Brasschaat binnen de Grote Volkspartij iemand die graag de grote jan uithangt thuis danig in de problemen is beland. In dit geval gaat het over wat Nonkel gekscherend een blauwe string noemt. Deze Vlaams-nationale politicus rende net iets te hengstig zijn hespenrolletje achterna toen een plaatselijke liberale mandataris haar oester met hem wou delen. Toen de kleine blonde echtgenote van de politicus – zelf ook een ‘Vlaamse beweegster’ – dit vernam, gooide ze hem prompt buiten. De man zal nu wel langer dan een fractie lijden.
Een negationistische houding lijkt wellicht minder opportuun.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *