ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1011 KA – 't Scheldt

1011 KA

Een licht gevoel van euforie maakte zich van mij meester toen het ‘neen’ van Bart de Wever bekend werd. Er wordt nog eens geschiedenis gemaakt in Vlaanderen. Niet zoals in de Arabische landen, om met luid kabaal regeringen weg te jagen, maar op zijn Vlaams, schouderophalend, in stilte, de regering in ‘lopende zaken’ te houden. En de boer hij ploegde voort. Zelfs de Belgische aandelenkoersen stegen.

O ironie. De financiële markten zijn opgelucht omdat al die belastingen van Elio di Rupo even van de baan zijn. Vijftig procent op de meerwaarde! Was dat even schrikken. Maar binnenkort hebben ze gegarandeerd een minwaarde. Dan maakt die Di Rupotaks natuurlijk niet veel verschil.
Iemand vroeg al of de fiscus die verliezen dan ook voor 50 % zou bijpassen. Geen slecht idee: de Griekse, Ierse en Portugese verliezen en wie-weet-welke-nog-allemaal gaan we wellicht voor wel 100 % bijpassen.
Intussen ben ik toch opgelucht dat ik Brusselaar blijf en geen Halle-Vilvoordenaar word. Ik woon namelijk in Dilbeek. Niet meteen Brussel-Vlaams maken maar toch even Vlaams-Brussel houden. Wat moet er nu gebeuren?
Niets! Blijven nietsdoen Bart!
Alleen af en toe als Wetgever in het Parlement een regel veranderen of – liever nog – afschaffen. En kieslijsten in Wallonië voorbereiden.
Een boer uit Leuze-in-Henegouwen liet in Het Laatste Nieuws (8/7) weten dat hij een grote fan van De Wever is: ‘Wij zitten met een verwende generatie’. Daar spreekt een gezond Waals boerenverstand, dat weet dat Elio, Laurette, Joëlle en konsoorten verkeerd aan het boeren zijn, samen met de hele meute politiekcorrecte, betweterige, verwende Frans-Brusselse opiniemakers.
Daar groeit een gat in de politieke markt.
Tijd voor een N-WA, samen met José Happart, per slot van rekening ook een koppige, trotse Waalse boer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *