ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1011 Even – 't Scheldt

1011 Even

HONDSDAGEN

De periode van ongeveer de laatste twee weken van juli en de eerste twee weken van augustus. Het betreft een astronomisch verschijnsel.
***
Wie het onderste uit de kan wil, die valt het lid op de neus
***

VRAGEN
‘Opvallend hoe tolerant ‘links’ plots is voor een ver-krachter en rokkenjager als Strauss Kahn en bunga bunga Steve Stevaert... Bijna de ganse media doet mee aan het geleuter over mogelijke complottheorien en valstrikken… Enkel en alleen omdat het hier over rijke ‘socialisten’ gaat. Hoe de berichtgeving zou zijn indien het ging over een pastoor, kardinaal , VB-er of Silvio Berlusconi kunnen we met zijn allen raden…
En, wanneer gaat de ver-keerspolitie maatregelen ne-men tegen het roekeloze rij-gedrag van ‘jongeren’ die alle verkeersre-gels aan hun laars lappen? Vandaag heb ik in Brussel voorbeelden gezien. Toeval-lig telkens ‘jongeren’…
Hoe is het mogelijk dat mensen die nauwelijks onze taal kennen aan een Belgisch rijbewijs geraken laat staan slagen voor het theoretisch examen?
Moet het weer jaren duren en vele verkeersongevallen kosten alvorens men maatregelen gaat nemen of wil men niet aan de heilige huisjes raken?

Ph. De Deken, Knokke Heist
***
Het oog van de meester is de beste haver voor de paarden
***
ROOKVERBOD
Het rookverbod in de horeca werd medio 2008 beslist in Nederland.
Nu is besloten dat in een horecazaak die kleiner is dan 70 m2 en geëxploiteerd wordt door een zelfstandige zonder personeel, gerookt mag worden. Het besluit tot versoepeling van het rookverbod werd pas gepubliceerd in het Nederlandse Staatsblad.
Ik vind dat een dergelijke horecazaak zelf mag beslissen of er ja dan niet mag gerookt worden in zijn zaak. Klanten kunnen zelf oordelen om dat lokaal te betreden of niet.

Wim Peeters Turnhout
***
Bij een groen gezelschap dient een witte baard
***
OPGERUIMD
Ook het eetfestijn dit jaar van het Gentse VB kende een merkwaardig succes. Waar er normaal 60 à 70 smullers aan deelnamen steeg dit jaar het aantal tot boven de 100. Het verdwijnen van Francis van den Eynde heeft ook positieve kanten…
Jakob van A.
***
Tussen hand en tand wordt menig ding te schand
***
ZES MOOIE GEMEENTEN
Wij stuurden aan onze adressen de ‘sleutel’ om een pracht van een reportage te bekijken: ‘De zes mooiste gemeenten van Vlaanderen’:
http://www.youtube.com/watch?v=zwD1CNO1F4M
Wij raden u, beste lezer, indien u het nog niet heeft ge-daan alsnog dat schitterend filmdocument te bekijken!
Dit schreef ons lezer Hugo Vangenechten:
Mijn wederkerige wensen, voor een aangename feest-dag! Tevens bedankt voor die prachtige reportage van de zes. Vriendelijke groeten,
Hugo Vangenechten
***
Op een volle buik staat een vrolijk hoofd
***
SMAAKVOL
Bij de Elf-juliviering in Turnhout was het ‘gebodene’ zo vulgair dat ettelijke aanwezigen de zaal verlieten.hemmerechts
Voor Kristien Hemmerechts is vulgariteit normaal. Maar het getuigt van weinig smaak noch respect voor het publiek om op die madam beroep te doen voor het opluisteren van een feest ter gelegenheid van de nationale feestdag.
Wat een geluk dat haar vader dat niet meer moet meemaken.
Adriaan van Gansen
***
Zijde en floers op het lijf doven het vuur in de keuken
***

SPOTPRENT HANSHA

zomerweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *